Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.05.2010.
14:44
Tanjug A

Preko Fejsbuka u zamku otmičara

"Sedmočlana kriminala grupa, koja je uhapšena zbog otmice M.J. iz Beograda izvršenje tog krivičnog dela pripremila je preko 'Fejsbuk'", izjavio je danas zvaničnik beogradske policije Zoran Kovačević, upozorivši posebno mlade da paze s kim komuniciraju preko te društvene mreže.

Kovačević je u izjavi novinarima obajsnio da je na "Fejsbuku" petnaestak dana pre otmice otvoren lažni profil sa imenom Sandra Savić preko koje je oteti mladić namamljen da dođe na sastanak sa ženskom osobom na Novi Beograd.

Kontakt je ostvaren preko na "Fejsbuku" postavljenog profila prijatelja oštećenog, precizirao je Kovačević, zamenik načelnika odelenja za suzbijanje imovinskih delikta Uprave kriminalisticke policije Policijske uprave za grad Beograd.

Po Kovačeviću, oteti mladić u društvu prijatelja došao je kod hale sportova na Novom Beogradu 8. maja uveče a potom se odvojio od prijatelja i otišao da razgovora sa ženskom osobom.

Oko 19 sati dve osobe, predstavivši se kao policajci su ga legitimisali i potom ubacili u automobil, naveo je Kovačević precizirajući da su oštećenom stavili lisice i posle nekoliko minuta vožnje ga ubacili u gepek.

Prijatelj otetog mladića je oko sat vremena čekao da mu se drug vrati, ali je posle toga otišao kući, objasnio je Kovačević dodajući da je prijatelj otetog mislio da mu je drug otišao sa ženskom osobom.

Šest dana istrage

 

Istraga je trajala šest dana, radilo se dnevno i do 20 sati a bilo je uključeno više destina inspektora kao i pripadnici raznih policijskih službi, rekao je Kovačević koji je zahvalio svim kolegama, kao i direkciji policije na uspešnoj saradnji.

Oteti mladić je odvežen na šire područje Novog Sada - u reonu Sremske Kamenice i smešten je u vinski podrum u iznajmljenoj kući.

Kovačević navodi da je oštećeni bio u podrumu dubine od 50 metara, u mraku i da je policija kada ga je oslobodila morala da prođe kroz sedmoro vrata da bi došla do njega.

Iste večeri kada je mladić otet, otmičari su se oko 23 sati javili njegovom ocu tražeći 150.000 evra na ime otkupa, naveo je Kovačević dodajući da je otac oštećenog odmah obavestio dežurnu službu u policiji.

Otmičari su bili u kontaktu sa porodicom otetog i drugi rok za isplatu bio je u petak 11. maja, ali smo uspeli da ga prolongiramo, dodao je Kovačević navodeći da su otmičari uhapšeni u subotu.

MUP je ranije danas saopštio da su uhapšeni policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Amanović (20) kao i Milan Dimitrijević (20), Radivoje-Saša Vučković (21), Filip Ilić (21), Vanja Ninković (20), Filip Janković (21) i Kristina Lazović (21), svi iz Beograda.

Dvojica otmicara uhapšena su u kući gde je bio smešten oteti mladić, a ostalih petoro u Beogradu, naveo je Kovačević.

Trgovina drogom

 

Prilikom pretresa stanova kod osumnjičenih je pronađena veća količina tableta ekstazija namenjenih za dalju prodaju.

Kovačević je dodao da je među uhapšenima i student policijske akademije, koji je jedan od dvojice organizatora kriminalne grupe, što pukazuje da niko ko izvrši bilo koje krivično delo neće biti zaštićen.

Po Kovačeviću, otmicu je organizovao i Milan Dimitrijević, dok je ostalih pet članova služilo za logistiku.

Zdravstveno stanje otetog mladića, s obzirom u kakvim je uslovima bio šest dana je dobro, rekao je Kovačević dodajući da su otmičari mladića hranili burekom i da je povremeno neko bio s njim u podrumu.

Kovačević je upozorio korisnike "Fejsbuka" da paze s kim stupaju u kontakt preko te društvene mreže na kojoj je i u prethodnom periodu bilo raznih zloupotreba.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online