Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.11.2015.
04:44
D. N. Petrović - Vesti A

Policajci pretukli zbog ceha za pivo

Novopazarski policajci Predrag Šubarić i Radovan Milanović suspendovani su do okončanja disciplinskog postupka zbog sumnje da su u subotu uveče, ispred kafića Akord, napali i zverski pretukli konobara Marka Babića (23). Od zadobijenih povreda Babić se oporavlja u novopazarskoj bolnici, a protiv dvojice nasilnika podneta je krivična prijava.

pastorbecca.files.wordpress.com
Majka pretučenog ogorčena

Prema nezvaničnim informacijama, dan pre incidenta Šubarić i Milanović su vidno pijani došli u kafić Akord, gde su popili osam piva, ali su odbili da plate račun. Konobar Marko Babić o tome je obavestio gazdu i to ga je, kako tvrdi njegova majka Dragica Babić, koštalo teških batina!

- Umalo da mi ubiju sina, ovo nije jedina zloupotreba pijanih nasilnika u policijskoj uniformi. Mnogi nedužni su dobijali batine, ali ne smeju da ih prijave. I kad ih prijave, policija ih odbrani. Žaliću se i ministru Nebojši Stefanoviću, ne želim da se bilo kome desi nešto slično - kaže ogorčena Dragica.

Ona dodaje da su dvojica policajaca i u subotu došla u kafić Akord.

- I tada su bili totalno pijani! Milanović je odmah prišao mom sinu i pitao ga: "Kako si smeo da prijavljuješ gazdi da nismo hteli da platimo račun?!" Potom ga je uhvatio za grudi i bacio niz stepenište. Marko je pokušao da se odbrani, međutim, tada je počeo da ga tuče i Šubarić. Izgurali su ga na ulicu i poveli u mrak gde su ga tukli sve dok se nisu umorili! Neki prolaznici su pokušali da odbrane Marka, ali su im batinaši zapretili da ne prilaze jer su, kako su urlali, "oni policajci i znaju šta rade - priča Dragica.

Niko nije iznad zakona

Povodom ovog slučaja oglasio se i Dragan Terzić, načelnik policije u Novom Pazaru.
- Sve smo odradili po zakonu, dvojica policajaca su suspenodvana, protiv njih je pokrenut disciplinski postupak i podneta je prijava tužilaštvu. Niko ne može biti iznad zakona - istakao je Terzić.

Teško povređeni Marko iz bolničke postelje kaže da su ga pijani policajci šutirali i tukli pesnicama po glavi i telu.

- Bacali su me na asfalt i gazili kao najveći zlikovci, pa ponovo podizali i tukli. Pre nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći sam imao ozbiljnu povredu lobanje, mogli su da me ubiju... Sam Bog me sačuvao - kaže pretučeni Marko.

Na kraju, sav krvav Marko je nekako uspeo da pozove majku i policiju.

- Iste večeri, dok su me prebacivali u bolnicu, neki policajci su me ubeđivali da se pomirim sa Milanovićem i Šubarićem i da protiv njih ništa ne preduzimam - rekao je Marko Babić.
Dvojica osumnjičenih policajaca i ranije su diciplinski odgovarali, a Šubarić je nekoliko meseci bio suspendovan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online