Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.10.2015.
09:14
Tanjug, Blic rs A

Lukin otac čeka današnju presudu da otkrije detalje o "kantrimenu"

Treći osnovni sud u Beogradu izreći će u sredu prvostepenu presudu Marku Milićevu (34) povodom optužbi da je svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu.

MUP Srbije
Posle nesreće pobegao u Kinu: Izručen Srbiji mesec dana kasnije

Presuda će biti izrečena i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću optuženom jer mu je pomogao da se krije posle nesreće i da sakrije "kantrimena", kao i taksisti "Pink taksija" Saši Jankoviću, koji se tereti da nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je "kantrimen" oštećen.

Otac Luke Jovanovića rekao je za “Blic“ da će posle izricanja presude Marku Milićevu izneti svoja saznanja o nestalom automobilu mini kantrimen.

- Imam saznanja o “kantrimenu“, ali sačekaću odluku suda i zvaničnu informaciju iz policije u vezi sa potragom za tim vozilom. Meni “kantrimen“ odavno nije misterija, jasna mi je pozadina svega, ali sačekajmo - rekao je Jovanović za “Blic“.

U završnoj reči Treće osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora, jer je vozeći neprilagođenom brzinom izazvao nesreću u kojoj je  25. jula 2014. godine stradao Jovanović, a potom pobegao sa lica mesta, ali i iz Srbije.

Tužilaštvo tereti Milićeva da je izvršio krivična dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Za Vesovića, tužilaštvo je predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo "pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela", a za Jankovića tužilaštvo je predložilo kaznu od devet meseci zatvora zbog krivičnog dela "neotklanjanje opasnosti".

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju prošlog leta, s obzirom da je Milićev nakon incidenta bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini i u kratkom roku je izručen Srbiji.

Mini "kantrimen" nikada nije pronađen

Tokom ovog procesa, sporan je bio i auto kojim je izvršeno krivično delo, s obizirom da nikada nije pronađen, a sumnja se da je rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Milićev i Vesović su u pritvoru više od godinu dana, dok se Janković brani sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online