Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.08.2015.
10:08
blic.rs A

Horor u Mrčajevcima: Otrovao se melemom za reumu i preminuo

Miloš Milunović (60) iz Mrčajevaca preminuo je u nedelju uveče nakon što je popio alkoholni melem za reumu. U bolnici su završila i trojica mladića koja su popila isti napitak.

Reuters
Melem im došao glave: Nekoliko osoba završilo u bolnici sa užasnim simptomima i halucinacijama, jedan čovek preminuo (Foto: Ilustracija)

Četvorica prijatelja našla su se u četvrtak tokom dana u kući Dragana Petrovića u Mrčajevcima, gde im je domaćin izneo flašu u kojoj je mislio da se nalazi orahova rakija. Iako su skloni dobroj kapljici, svoj četvorici naglo je pozlilo nakon samo jedne popijene čašice.

- Nisu znali šta im se događa. Kažu da su dobili jake halucinacije. Činilo im se da se kreću zidovi i predmeti po kući. Najlošije je reagovao Milunović, pa su prisutni nekako uspeli da pozovu Hitnu pomoć, koja ga je odvezla u čačansku bolnicu. Nedugo zatim u bolnici se zbog neke vrste bunila našao i Petrović dok su ostala dvojica otišla kućama. Jedan od njih nakon par sati skinuo se go i počeo da se valja po detelini, misleći da se kupa u moru. Ukućani su ga u šoku gledali, ali nije želeo da ide kod lekara - rekao nam zajednički prijatelj četvorice muškaraca.

Nalog

- Dat je nalog za obdukciju i kada budemo videli nalaz, znaćemo kako dalje da postupamo. Milunović je bio veoma bolestan čovek i videćemo da li je rakija koju je popio dovela do njegove smrti - rečeno nam je u čačanskom tužilaštvu.

Žurka

Nekoliko sati kasnije kod Petrovićeve ćerke na žurku došlo je desetak drugova i ona ih je ponudila rakijom koja je ostala na stolu. Petorica mladića uzrasta od 17 do 20 godina stigla su da popiju po gutljaj pre nego što su osetili da im se nešto čudno događa.

- Dotrčale su dve devojke i rekle da našoj dvojici sinova nije dobro. Ubrzo su se i oni pojavili i video sam da su potpuno izbezumljeni. Pričali su nepovezano, mrmljali, povremeno bili agresivni. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć i zajedno sa trojicom dečaka sa žurke uputio se ka bolnici u Čačku. Sa urgentnog su ih uputili na Odeljenje neuropsihijatrije, gde su hospitalizovani i vezani. Sve vreme su imali halucinacije i bili vidno uznemireni. Tek nakon nekoliko sati uspeli su da im daju infuziju, nakon čega su se smirili. Srećom, osetili su dejstvo napitka nakon jednog gutljaja. Da su popili samo još malo, moglo je kobno da se završi - priča otac dvojice mladića koji su konzumirali halucinogeni napitak.

Psihijatrija

Milunović je kao srčani bolesnik prebačen na Odeljenje intenzivne nege. Posle 24 sata bilo mu je bolje, ali mu je u nedelju opet pozlilo nakon čega je preminuo.

Po svemu sudeći, svi su popili melem za reumu koji je za svoje potrebe spremila majka Dragana Petrovića. Kako saznajemo, napitak je spravljen od rakije u koju su stavljeni mak, čičak i bokvica. Fermentacija ovih sastojaka učinila je sadržaj izuzetno opasnim.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.08.2015. 13:05
Šta li je naš premijer popio u EU kad tako halucinira i bunca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online