Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.08.2015.
17:20
alo.rs A

Jeli roštiljske kobasice, muž umro, žena pala u komu

Uzrok smrti Žarka Petrića (70) iz mesta Zvečka kod Obrenovca, koji je u sredu preminuo u porodičnoj kući pošto je pojeo roštiljsku kobasicu, još nije utvrđen, ali se ispituje da li je tragediji kumovao višak natrijum-nitrita, koji se koristi pri pravljenju mesnih prerađevina. Roštiljskim kobasicama su se otrovale i Žarkova supruga Milesa (53) i njegova rođena sestra Dragica Stublinčević, koje se oporavljaju na VMA.

Tanjug/AP
Kobasice kupili od komšije mesara

Zbog sumnje da je svojim komšijama prodao otrovne kobasice, u obrenovačku policiju priveden je mesar Goran M. (50), ali je posle saslušanja pušten na slobodu.

- Još ne znam od čega je umro moj ujak, ali su mi rekli da su u krvi moje majke i ujne Milese našli količinu nitrita koja je bila veća od dozvoljene. Nitrit se, inače, koristi pri pravljenju kobasica, ali prevelika doza izaziva gušenje. Ne znam da li je to uzrok smrti mog ujaka jer ću rezultate autopsije dobiti za dva meseca. Ujak jeste bio srčani bolesnik i astmatičar, ali opet, nije bio toliko slab. Bio je sav modar kad je umro - rekao je za "Alo" Zoran Stublinčević (43), sestrić pokojnog Žarka.

Natrijum-nitrit konzervans

Natrijum-nitrit je so koja se koristi kao konzervans za mesne prerađevine. U čistom stanju je prah bele do bledožute boje. Nitriti su normalni deo ljudske ishrane. Pravilnikom je propisano u kojim se namirniciam i količini sme nalaziti.

On kaže da je njegova ujna kobnog dana kupila od Gorana M. kobasice zbog kojih su kasnije završile u bolnici.

- Ujna ih je uzela od Gorana, koji inače radi u jednoj mesari, ali se i privatno bavi proizvodnjom kobasica. Tog dana su kobasice jeli u dva-tri navrata, a onda nas je ujna zvala oko 21 sat da kaže da je ujak umro. Nije tada primetila ništa neobično. Moja majka je otišla te večeri da bude sa njom kući i ujna ju je počastila tim kobasicama. Sedele su celu noć uz mog pokojnog ujaka, a majka je oko 6 ili 6.30 primetila da se ujna onesvestila na stolici, pa smo odmah pozvali Hitnu pomoć. Ujni su usta i ruke pomodrele, kao i mojoj majci, koja je i povraćala, pa sam je odvezao u Hitnu pomoć u Obrenovcu. Prebačene su na VMA, na toksikologiju, a ujna je faktički bila u komi i jedva se izvukla. Moja majka je bolje prošla jer je uzela malo te roštiljske kobasice - ispričao je Zoran.

Zoran kaže da je mesar Goran M. došao da mu kaže da je i u svoje kobasice stavljao istu količinu nitrita, ali da se njegovim ukućanima nije ništa desilo.

- On me je zvao i rekao mi da je iste takve kobasice pravio i za sebe, da su ih svi jeli, ali da im ništa nije bilo. Ne znam šta da kažem. Čekaću zvanični nalaz obdukcije - rekao je sestrić preminulog Petrića.

Subota 22.08.2015. 21:00
Aaaa, pa vuciceva retorika ima ubitacnije dejstvo od kobasica, ona stvara zombije a da cak toga nisu ni svesni. PS: 'oces i ovo da obrises!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online