Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 21.08.2015.
07:48
Đ. Barović - Vesti A

Deca iz dijaspore tučena i opljačkana

Marko (17) i Milan (18) Vukašinović, Veljko Mitrović iz Inzbruka, kao i njihov prijatelj Nikola Ilić (18) iz Miluza u Francuskoj, dugo će pamtiti ovogodišnji letnji raspust koji su, umesto na nekim atraktivnim letnjim destinacijama, odlučili da provedu u otadžbini gde su se, nažalost, proveli kao bosi po trnju!

pastorbecca.files.wordpress.com
Divljanje nasilnika i razbojnika u Paraćinu

Oni su, naime, u noći između utorka i srede, nekoliko sati posle ponoći, brutalno pretučeni i opljačkani ispred kafića u centru Paraćina.

- Sve se odvijalo kao u nekom košmaru. Odvezli smo se do Paraćina i u kafiću smo ostali do dva sata po ponoći. Niti smo pravili probleme, niti je išta upućivalo da bi bilo šta moglo da nam se dogodi. Kada smo izašli iz kafića, presrela su nas dvojica napadača koje smo tada prvi put videli u životu. Jedan od njih je izvadio revolver, a drugi odmah počeo da nas šamara i da viče da predamo sav novac, telefone i novčanike. Nikola je nekako uspeo da pobegne, dok smo mi ostali s našim drugom koji ima povređenu nogu. Kada su nam sve oteli, rekli su da imamo tri sekunde da pobegnemo, inače će nas sve ubiti. Tek posle nekoliko minuta, kada smo u nekoj sporednoj ulici ugledali prolaznike, zamolili smo ih da pozovu policiju - priča Milan Vukašinović, koji je prošao sa povredom glave.

Mladići iz dijaspore su u policiji dali izjavu, a onda su ih prevezli u bolnicu gde su im konstatovane lakše povrede. Njihov otac Goran Vukašinović juče je bio u Paraćinu i u policiji mu je rečeno da su oba napadača privedena, ali da je pritvor određen samo onom koji je držao pištolj.

- Verujte, razmišljao sam da li da o ovome uopšte obaveštavam javnost, ali mislim da je moja dužnost da upozorim sve naše zemljake u dijaspori da obrate pažnju kada dolaze na odmor sa decom. Očigledno je da smo na meti nasilnika samo zato što misle da dolazimo sa milionima - kaže Vukašinović.

On je dodao da ni njega, ni njegovu decu ovaj incident neće uplašiti i odvratiti od namere da i dogodine dođu u otadžbinu.
- Moja deca su mogla da biraju gde će letovati, ali vole svoju Srbiju i vole da su sa svojim vršnjacima u otadžbini - priča Vukašinović.

Država na potezu

Vukašinović ističe da bi država morala nešto da učini kako bi se ubuduće sprečili slični incidenti.
- Neshvatljivo mi je da u Paraćinu preko leta patroliraju samo dve policijske ekipe kada se zna da u tim kafićima ume da se okupi i po 2.000 ljudi - kaže brižni otac.

Tužiće nasilnike

Goran Vukašinović, koji je već četiri nedelje na odmoru u rodnom Varvarinu, kaže da će tužiti nasilnike.
- Pokazaću zube zato što se ne plašim, ali najbolje bi bilo kada se ovakve stvari uopšte ne bi događale. Ne mogu da verujem da je jedan od napadača pušten jer je "samo šamarao" moju decu i njihove drugare - ogorčen je Vukašinović.

Petak 21.08.2015. 09:11
ајмо мало да подигнемо тензију и на овом нивоу и да се и по овом основу поделимо... дијаспора против "староседелаца"... која гомила глупости... разбојници су разбојници и проста је рачуница - нису пљачкали клинце зато што су не знам одакле него зато што су оценили да имају пара... Лепо каже један од њих да их никад није видео и како су онда нападачи могли да знају да су клинци - девизни ?? Осим ако им на челу не пише ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online