Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.08.2015.
21:07
Blic A

Glumica preživela pravu torturu: "Mini je muž stavljao cev pištolja na leđa"

Spasla je i sebe i decu u poslednjem trenutku. Slušao sam kako viče, vređa... Mina je ćutala. Nije htela da govori da Goran voli da popije, da tuče decu, preti...

A. Čukić
Glumica je preživela pravu porodičnu dramu: Mina Lazarević

Ovim rečima Ljubiša Lazarević (83), dirigent Pozorišta na Terazijama u penziji, započinje bolnu priču o svojoj ćerki Mini, glumici koju je pre četiri dana pretukao suprug baletan Goran Stanić, a zatim pucao iz automatske puške u vazduh sa terase njihovog stana u Ulici Živka Davidovića u Beogradu.
 

Mina nije želela da priča o torturi koju je preživela od supruga kome je određen pritvor do 30 dana. Javila se na mobilni telefon novinarima “Blica”, ali kada je čula ko je s druge strane, prekinula je vezu.

Nasilnik ćutao

Goran Stanić je ćutao na saslušanju, a pored nasilja u porodici osumnjičen je i za izazivanje opšte opasnosti i ilegalnog posedovanja oružja.

Policija je u stanu našla automatsku pušku, pištolj, četiri detonarske kapisle, detonarsku kapislu za ručnu bombu. Istražuje se gde ih je nabavio.
Stanić je jedan od dvojice sinova scenografa Dušana Stanića. Goran je baletski umetnik u Narodnom pozorištu.

Njen otac, koji stanuje u istoj zgradi, u kojoj su živeli Mina i Goran sa troje dece, pričao je o maltretiranju koje je preživela njegova Mina.

- Tog petka, u vreme ručka, čuo sam galamu. Goran je vikao. Onda je Mina oko 15 sati dovela mlađu decu kod mene i vratila se da ga smiri. Pokušavao sam deci da skrenem pažnju, ali je unuka shvatali da se nešto loše dešava. Odlazila je nervozno čas u moj, čas u njihov stan. Oko 18 sati došla je Mina. Pokazala mi je tragove na leđima od pištolja kojim ju je Goran gurao. Imala je masnice na rukama. Veoma je loše izgledala... Došao je i on. Vikao je, gađao nas raznim predmetima... Mina je uzela telefon i pozivala sve za koje je verovala da mogu da ga smire - objašnjava Lazarević, dramatične scene.

Pozvala je prvo Goranovu majku Branku koja je došla, ali nije uspela da primiri sina. Gorana nisu mogli da smire ni Minina braća. Onda je istrčala sa decom iz zgrade. Nedugo potom, Goran je lupao na vrata svog tasta.

- Potpuno je pomahnitao. Mnogo je popio... Ljuljao se. Pretio. Tražio Minu, nije mogao da shvati da je otišla. Zvao je, pretio da mora da dođe ili će... - ovde otac zastajkuje, ne može da izgovori pretnje koje je čuo da su upućene njegovoj ćerki.

Kasnije te noći Goran je izašao na terasu svog stana i pucao uvis, što je čulo obezbeđenje zgrade i pozvalo policiju koja ga je uhapsila.

Mina je o torturi koju je preživela detaljno ispričala policiji, a priložila je i lekarski izveštaj o povredama.

- Ispričala je da je suprug vikao na nju: “Kurvo, droljo, prebiću ti švalera!” Počeo da je gura. Uhvatio ju je za vrat, čvrsto, i gurao je iz sobe. Glumica je navela da je otrgao i njen mobilni telefon, pozvao je nekog, tvrdeći da zove njenog švalera. Izvadio je pištolj i pretio kako će ubiti i nju i švalera - kaže za "Blic" izvor blizak istrazi i dodaje da je Mina decu odvela kod kume I. K. u Novi Beograd, a u subotu uveče nasilnika je prijavila policiji.

Reakcije kolega

Tijana Ćurović: Koleginice smo i družile smo se na snimanjima, ako je zaista to tačno, onda mi je jako žao. Osuđujem svako nasilje nad ženama i borim se protiv toga. Zaista mislim da Mina nije zaslužila takvo nešto.

Marko Kon: To o Mini sam saznao iz novina jer se zbog obaveza nismo čuli mesecima. U šoku sam jer ništa nije slutilo da oni imaju nesuglasice u braku.
Jova Radovanović: Sa Minom sam više poslovno sarađivao. Ipak, kada se po drugi put udala, odlazio sam kod njih i na početku su izgledali kao jako srećan par. Ne mogu da poverujem šta je snašlo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online