Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 26.07.2015.
19:04
Tanjug A

Negira krivicu: Vlasnik agencije "Uniko travel" tvrdi da je nasamaren

Vlasnik turističke agencije "Uniko travel" Nenad Filipović osumnjičen je za prevaru 13 osoba koje su uplatile po 80.934 dinara, a na osnovu svih dokaza, on je samo formalni vlasnik agencije i on sam je najveća žrtva ovog postupka, izjavio je njegov branilac Aleksandar Đorđević.

Tanjug
Policija treba da utvrdi ko je glavni krivac za prevare u agenciji "Uniko travel"

Đorđević je na konferenciji za novinare rekao da ukupna nominalna visina prevare za koju je Filipović osumnjičen iznosi 1.052.142 dinara, a, kako je naveo, na osnovu svih dokaza koje je dobio od Tužilaštva i ostalih dokaza koje poseduje, Filipović je isključivo bio samo formalni vlasnik agencije "Uniko travel".

Nagrada

Advokat Đorđević rekao je i da je ovlašćen od strane porodice Filipovića da ponudi nagradu od 1.000 evra za svaku informaciju koja dovede do hapšenja Nenada Ristića, osobi koja se bude javila na telefon 192.

On je rekao da je jedini razlog zašto je to uradio "čist altruizam" i pomoć svom sada već bivšem prijatelju Nenadu Ristiću da otvori turističku agenciju.

- Nenad Ristić je bio njegov dugogodišnji prijatelj, koji ga je zamolio da mu pozajmi ličnu kartu da bi otvorio agenciju. U tom trenutku Nenad Filipović nikakva saznanja nije imao da Nenad Ristić ima bilo kakve veze sa agencijom "Triniti", što je tek nedavno saznao, pre oko mesec dana, kada je insistirao da se sve to prebaci na Ristića - kaže Đorđević.

On je dodao da Filipović nikakva takva saznanja nije imao i da je jednostavno samo dao ličnu kartu i izvršio prebacivanje vlasništva agencije na svoje ime.

- Ristić je rekao Filipoviću da ima problema sa ličnom kartom, da ne može da je dobije, da ima dobar posao koji je u toku, tražila se određena hitnost i to je bio razlog zašto mu je dao ličnu kartu, odnosno zašto je otvorio turističku agenciju na svoje ime - objasnio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, Nenad Filipović se bavi drugim poslom, on je knjigovođa, ima svoju agenciju preko 25 godina, nekoliko hiljada klijenata i, kako je rekao, "nikada nikome nije falio nijedan dinar, niti je imao bilo kakvih problema u poslovanju".

- Jednostavno je nasamaren i mogu da vam kažem, upravo je najviše prevaren Nenad Filipović - rekao je Đorđević.

Pritvor

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana vlasniku agencije "Uniko travel" Nenadu Filipoviću.

On je istakao da Filipović nije nikada bežao, niti se krio, te da je na prvi poziv došao u policiju, prijavio se, a da je danas saslušan ispred tužioca i sudije za prethodni postupak i određen mu je pritvor.

Kako je rekao, Nenad Ristić, koji je suštinski vlasnik agencije, koji je i radio i prodavao aranžmane je u bekstvu, a krije se i od Nenada Filipovića, koji je pokušavao da ga kontaktira i dođe do njega unazad nekoliko dana, dok mu nije određen pritvor.

- Nenad Filipović nikada nije ni bio u agenciji "Uniko travel", prvi put je to učinio u petak, kada je pokušao da ga nađe i kada je o svemu ovome saznao iz medija. Možda do svega ovoga ne bi došlo da je turistička agencija, koja je unapred imala neke signale od strane JUTE, ili nekih drugih organizacija, da je reagovala, ovo bi sve moglo da bude sprečeno - kaže Đorđević.

On smatra da u tom slučaju ne bi bio prevaren ni sam Nenad Filipović, koji je, prema njegovom mišljenju, najveća žrtva ovog postupka, jer je izgubio slobodu i nalazi se u pritvoru.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.07.2015. 21:11
Kome je Vucicev braco posudio licnu???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online