Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.06.2015.
04:11
Z. Marjanović - Vesti A

"Četnici, sve ćemo vas zaklati"

Bajkeri iz Čačka Milan Stefanović, Nebojša Cicvarić, Goran Milosavljević i Zoran Protić i njihov kolega iz Kosjerića Boban Čvaks, svi stari između 50 i 60 godina, brutalno su pretučeni na Baščaršiji nakon što su sa Pala, gde su učestvovali na "Motorijadi", sišli u Sarajevo u želji da obiđu Baščaršiju i kod "Želje" pojedu čuvene sarajevske ćevape "deset s lukom".

Najgore prošao: Milan Stefanović

- Otišli smo s najboljom namerom i nismo ni slutili šta će nam se dogoditi. U jednom trenutku primetio sam da Milan Stefanović na sebi ima majicu sa grbom Srbije i kao da sam znao šta sledi rekao mu da jaknom prekrije majicu. On je to i uradio, ali već je bilo kasno. Nedaleko do Begove džamije iz kafića je izašao jedan izuzetno visok čovek i Stefanovićje naredio da skine majicu. Milan ga je poslušao, a ubrzo se oko nas okupila grupa od tridesetak huligana koji su pocepali Milanovu majicu i počeli da nam psuju majku četničku uz pretnje da će nas sve zaklati! Tada mi je bilo jasno da se neće završiti samo na uvredama... Onda je počeo pravi horor jer su naočigled mnogo naroda koji se u tom trenutku nalazio na Baščaršiji počeli da nas udaraju sa svih strana. Mislio sam da nećemo izvući žive glave - ispričao je za "Vesti" Goran Milosavljević.

Hteli da nas linčuju

Sagovornik "Vesti" kaže da je povređene bajkere iz Srbije posle batina u centru Sarajeva obišao predstavnik sarajevskog udruženja bajkera.
- On je izrazio žaljenje zbog incidenta i hvala mu na tome, ali moram da istaknem da to nije bio incident, već neverovatna mržnja i želja da nas linčuju samo zato što smo iz Srbije - rekao je Milosavljević.

On dodaje da je u ujednom trenutku video Stefanovića golog do pojasa.

- Ležao je na pločniku obliven krvlju i prva pomisao mi je bila da su ga zaklali! Kada sam se malo pribrao, iako sam i sam dobio mnogo udaraca u glavu, uhvatio sam Stefanovića za ruku i počeli smo da bežimo - objašnjava Milosavljević.

Očiglednu nameru huligana da linčuju goste iz Srbije sprečio je dolazak policije i Hitne pomoći, a srpske bajkere je posebno pogodilo ponašanje Sarajlija.

- U jednom trenutku, tražeći bilo kakav spas od gomile koja nas je besomučno tukla, ušli smo u jednu zlataru, ali vlasnik nas je isterao! Nikada neću zaboraviti ni ostale, od kojih jednu staricu koja nam je, kao i ostali huligani, psovala majku srpsku i četničku! Jednostavno, ni sam ne znam kako smo preživeli - ispričao je Milosavljević.

Policija prikrila događaj

Milosavljević je za "Vesti" rekao i da ga je veoma zaboleo odnos sarajevske policije.
- Dok su nas obezbeđivali, čuo sam njihovog pretpostavljenog kako preko motorole naređuje policajcima da nas "isprate do Istočnog Sarajeva i da ne pišu nikakav izveštaj"! Eto, svi smo u podlivima, ali nas od fizičikog bola više boli ono što smo doživeli od huligana, ali i od Sarajlija - napomenuo je je Milosavljević.

U napadu na Baščaršiji najgore je prošao Milan Stefanović koji je, inače, šećeraš i pati od visokog pritiska!

- Stefanoviću je polomljen nos i izbijeni su mu zubi. On je, inače, šećeraš, a posle napada mu je izmeren pritisak 200 sa 150, ali je ipak odbio da primi pomoć u bolnici u Sarajevu, već je zajedno s nama, u pratnji policije, došao u Istočno Sarajevo. Tu je do daljeg ostao u bolnici jer su lekari procenili da je potrebno praćenje njegovog zdavstvenog stanja - zaključio je Milosavljević.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.06.2015. 13:31
Ovdje vise ne vredi komentarisati. Obrisali su mi komentar kao odgovor ovom bitiiilinebiti lazovu. Njegov nisu. Samo sam spomeno da su Srbi ub//ijani u Sarajevu? Sramota da ove novine se nazivaju Srbskim.
Utorak 02.06.2015. 16:59
Mislim da Srbi još uvek naivno veruju da su ih mrzzeli zbog Miloševića,da su Srbe u BH i Hrvatskoj mrrzeli zbog Miloševića da je rat počeo zbog Miloševića-Miloševića davnonema,rat je završen ali urrodjena mrržnja prema Srbima od strane usttaša i njihovog boššnjačkog zelenog cvijeća postojala je sad je i uvek će biti.Sarajevo je najveće srpsko stratište u prošlom ratu,pa zašto onda koljjači mrrze one što su kllali-uvek im je pred očima taj krrvavi nožž.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online