Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.06.2015.
15:24
Blic A

Mira Marković naredila ubistvo Ćuruvije

Mira Marković (73), predsednica JUL-a, prema operativnim podacima, organizovala je sastanak na kome je dogovoreno ubistvo Slavka Ćuruvije, piše "Blic".

AP
Odgovorna za smrt Slavka Ćuruvije: Mira Marković

Supruga tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kako otkriva policijska službena beleška, saopštila je Vlastimiru Đorđeviću (67), tadašnjem načelniku Resora javne bezbednosti MUP Srbije, da mora da se likvidira vlasnik "Dnevnog telegrafa“ i "Evropljanina“.

Inače, Đorđević je osuđen na 18 godina zatvora u Haškom tribunalu zbog zločina protiv čovečnosti.

Na sastanku na kome je odlučeno da se ubije Ćuruvija, prema navodima iste beleške, bio je i Dragan Filipović Fića, koji je tada direktno bio povezan sa četvoricom optuženih za ubistvo Ćuruvije.

Filipović je tada bio zamenik načelnika Druge uprave za obaveštajni rad DB-a i savetnik za specijalne operacije šefa tajne službe Radomira Markovića, sada optuženog za ubistvo novinara.

Drugu upravu je vodio sada optuženi Milan Radonjić, ali je premešten nedelju dana pre ubistva novinara 11. aprila 1999. godine. Radonjić je premešten na mesto načelnika Centra DB Beograd baš po preporuci Mire Marković.

U vreme ubistva Filipović je kao zamenik načelnika Druge uprave bio nadređeni i optuženom Ratku Romiću, tadašnjem glavnom inspektoru ove uprave. Romić se tereti da je saučesnik u ubistvu Ćuruvije. Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, prema navodima optužnice, neposredni je ubica Ćuruvije.

Filipović, koji živi u Šangaju već godinama, održava kontakt sa Mirom Marković i čak je posećuje u Moskvi, gde bivša predsednica JUL-a živi. Takođe je otkriveno da su Filipović i Kurak održavali vezu dok se skrivao u Africi. Ti kontakti su se intenzivirali, kako saznaje „Blic“, nakon što je početkom 2014. protiv četvorice sada optuženih za ubistvo novinara bila pokrenuta tužilačka istraga.

Suđenej, za ubistvo Ćuruvije počinje u ponedeljak.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.06.2015. 16:54
Taj Ćuruvija da je bio običan čovek i čestir novinar,do danaas bi se znalo ko ga je ubbio.Ovako.prljav život prljava i smrrt.
Ponedeljak 01.06.2015. 17:42
Буди се Мира Марковић усред ноћи и примети како Слобе нема у кревету.Огрне се кућном хаљином и крене у потрагу за њим мрачним ходницима.У једном тренутку из мрака испред ње бане Слоба . - Ох , Боже . врисне Мира уплашена . - Миро,100 пута сам ти рекао да ме код куће можеш звати СЛОБА .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online