Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 26.05.2015.
08:18
B. Đokić - Vesti A

Taksista ubijen zbog dugova?

Policija intenzivno traga za ubicom Teodora Gaćeše (49), suvlasnika beogradskog Pink taksija, koji je hladnokrvno likvidiran u petak popodne dok je dolazio u kafić u Kozaračkoj ulici. Prema informacijama iz policije, gotovo je sigurno da su novac, odnosno novčani dugovi motiv ubistva.

Tanjug
Teodora Gaćešu "overili" hicem u glavu (Foto: Ilustracija)

Gaćeša je likvidiran nakon što je izašao iz svog mercedesa i krenuo prema kafiću gde su ga čekale kolege.

- Prema rečima očevidaca, u Gašeću je pucao mladić koji je na sebi imao belu duksericu, a s napadačem je bila još jedna osoba. U Gaćešu je ispalio tri metka, a kada je suvlasnik Pink taksija pao, ubica mu je prišao i ispalio mu još jedan metak u glavu. Prema načinu likvidacije, verujemo da je u pitanju profesionalac i plaćenik - kažu izvori iz istrage u policiji.

Oni dodaju da se ispituje da li su dugovi motiv ubistva.

- Gaćeša dugo nije dolazio u prostorije Pink taksija čiji je suvlasnik. Navodno je danima dobijao pretnje upravo zbog svojih dugova, ali mi proveravamo da li je to tačno. Ispitujemo, takođe, i poslovanje Pink taksija kako bi videli da li postoje neka novčana dugovanja koja su dovela do zločina. Imamo informacije i da je Gaćeša u poslednje vreme ušao u građevinske poslove, pa ispitujemo i taj trag - dodaju sagovornici iz policije.

Prijatelji ubijenog kažu za beogradske medije da je Gaćeša dobro radio sa svojim udruženjem koje ima 1.400 članova. Inače, Gaćeša je pre 15 godina ubio Ljubomira Negra (43) koji ga je reketirao. Kobnog dana su Negrovim automobilom krenuli do Gaćešine kuće u Kaluđerici, a tamo je suvlasnik Pink taksija iz kuće uzeo pištolj i ubio Negra. Potom se predao, a zbog ubistva i nedozvoljenog držanja je osuđen i 2009. godine je izašao na slobodu.

Slučaj Beko još nezavršen

Osim ubistva Teodora Gaćeše, operativci beogradske policije su uključeni i u rasvetljavanje napada na Milana Beka, koji je ranjen 14. novembra prošle godine. Iako su nadležni u MUP Srbije najavili da će ovaj pokušaj ubistva brzo biti rasvetljen, potraga za napadačem traje već duže od pola godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.05.2015. 11:14
nevervatno ! sve neke poštene osobe stradaju! Pita se policja "motiv " ubijstva ? Možda je neka svađa u vezi eurosonga i Bojane ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online