Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.05.2015.
06:50
D. N. P. A

Iz Nemačke u krvavi obračun u rodnom selu

Dva dana posle krvavog obračuna porodica Džanković i Zeković u zabitom selu Smoluća kod Tutina, novopazarska policija još privodi aktere pucnjave u kojoj je ubijen Nurudin Džanković (55), profesor istorije u tutinskoj gimnaziji, a meštanin Dino Zeković (53) teško ranjen. Još se obavljaju pretresi i nalazi skriveno oružje.

Vesti
Šemsudin Zeković od privrednog uspeha do pritvora

Zbog sumnje da su uzvratili vatru i ubili Nurudina Džankovića, koji je prvi zapucao iz dva pištolja, pritvoreni su Šemsudin Zeković (44), povratnik iz Nemačke i ugledni tutinski biznismen, zatim, meštanin Senad Čalaković (39) i ranjeni Dino Zeković.

Uhapšeni Šemsudin Zeković dugo je radio u Nemačkoj. Pre nekoliko godina vratio se u Tutin i u rodnom selu Smoluća sagradio prvu mini-elektranu u ovom kraju. Otvaranju njegove hidroelektrane pre dve godine prisustvovala je i tadašnja ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Geometar zakasnio

U Smoluću je ovih dana iz Tutina trebalo da dođe geometar i pomogne u rešenju spora porodica Džanković i Zeković. Da je došao koji dan ranije i utvrdio spornu trasu puta, do obračuna i tragedije možda ne bi došlo.

Prema poslednjim informacijama, grupa seljana mahom iz porodice Zeković želela je da, uprkos protivljenju Nurudina Džankovića i pretnji da im to neće dozvoliti, proširi, ispravi i popravi deonicu seoskog puta koja prolazi kroz imanje ubijenog profesora. Kada su stigli na trasu profesor Nuradin Džanković je izašao ispred kuće i iz dva pištolja zapucao po Zekovićima, njihovim radnicima i mehanizaciji. Srećom, samo jedan metak pogodio je Dina Zekovića i ranio ga, a ostali su se spasavali kako je ko znao i umeo.

- Neki su polegali po putu, a ostali su se skrivali iza mašina i bežali u zaklone. Profesor je i dalje pucao. Pošto je Dino već bio ranjen, iz grupe Zekovića uzvraćeno je na vatru. Pucalo se iz nekoliko pištolja, praštalo je kao u kaubojskim filmovima sve dok profesor nije pogođen pao. Na licu mesta je ubijen. U početku se mislilo da ga je ubio Šemsudin Zeković. Međutim, pucali su i drugi. Nakon obdukcije i istrage znaće se čiji ga je metak pogodio - kaže jedan od aktera ovog obračuna.

Policija je u Smoluću pronašla i oduzela tri puške i šest pištolja. Sumnja se, međutim, da je oružja bilo više i da su svi došli naoružani jer se obračun spremao danima.

Za ubijenog profesora Nurudina Džankovića u Tutinu ističu da je bio miran i ozbiljan čovek i da je za oba pištolja imao dozvolu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online