Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.04.2015.
17:48
Tanjug A

"Umesto da Mišković bude simbol nečeg dobrog, decu uče da sam ja tajkun"

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Miškovć rekao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da inspektori koji su ga saslušavali nakon hapšenja nisu znali šta je euribor i istakao da je samo on doneo odluku da se finansiraju putarska preduzeća dok njegov sin Marko nije imao veze sa tim.

A. Čukić
Deca mu ne rade u Delti jer ne želi da od nje pravi porodičnu kompaniju: Miroslav Mišković

- Četrnaest inspektora nije znalo šta je euribor, a hoće da kontrolišu poslovanje Delte i Miškovića. Pa to je bruka, mogli su da nađu nekog stručnijeg - rekao je Miškovć u nastavku izlaganja odbrane pred novim sudskim većem na objedinjenom suđenju.

Mišković je najavio da će sudu dovesti svedoke koji će da potvrde, kako je naveo, koliki je pritisak na njih vršen da se Mišković optuži za bilo koje krivično delo.

Govoreći o finansijskim kreditima, Mišković je naglasio da se samo pet odsto Deltinog poslovanja odnosi na kredite.

- Kreditima se ne bavim ja već stručne službe. Pa zamislite na šta bi ličila Delta da predsednik kompanije obračunava kamate - naglasio je vlasnik Delte.       

On je istakao da njegova deca ne rade u Delti jer ne želi od Delte pravi porodičnu kompaniju, napominjući da se zato njegova ćerka bavi humanitarnim radom, a sin za sina želi da bude finansijski investitor.

- Moj sin ne može da bude potpredsednik kompanije. Na čelu kompanije mora da bude isključivo struka - naveo je vlasnik Delte napominjući da u toj kompaniji ima 140 "mladih bisera" u čije obrazovanje se ulaže.

"Ne mogu da spavam zbog optužbi z malverzacije"

Mišković se požalio sudu zbog percepcije javnosti o njemu "da želi da se bogati".

- Umesto da Mišković bude simbol nečeg dobrog i uspešnog, ja sam označen kao tajkun, kao nešto ružno. Deci se priča 'sine nemoj da budes kao Mišković', zašto je to tako - zapitao se vlasnik Delte.

On je podsetio da je prodajom Maksija u zemlju uneto milion i po evra "zdravog novca" bez oobzira što je reč o stranom kupcu.

- Maksi je moja ljubav, ali u toj 2011. to je bila najbolja prodaja, i tvrdim da Delez nije pogrešio što ga je kupio - napomenuo je Mišković.

Prema njeovim rečima, Delta zarađe sasvim dobro i ne mora da krade. Zbog toga ga, kako je naveo, posebno "zaboli kad pročita da je optužen za 'malverzacije u putarskim preduzećima".

 -Ja noćas zbog ovoga nisam mogao da spavam... ali da me je Milo (Đurašković - drugooptuženi i vlasnik Nibens grupe koja je ranije kupila putarska preduzeća) poslušao da proda putarska preduzeća svega ovoga ne bi bilo - naveo je Mišković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online