Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.04.2010.
13:00 >> 14:08h
Tanjug A

Čačak: Policija procenila da će biti incidenta

Policijska uprava u Čačku saopštila je danas da je prisustvo njenih službenika u zgradi Skupštine grada za vreme održavanja sednice lokalnog parlamenta u ponedeljak bilo rezultat procene da može doći do incidenata.

U saopštenju se navodi da je procenjeno da može doći do incindenta "usled mogućeg pokušaja nasilnog ulaska u salu odbornika različitih političkih partija, kojima je na prethodnoj sednici bila izrečena mera udaljenja".

Čačak: Policija ne da opoziciji u Skupštinu grada
 

Policija i obezbeđenje sprečili su u ponedeljak ulazak opozicionih odbornika u salu Skupštine grada Čačka.

Policijska uprava dodaje da "pošto nije bilo incindenata, policija nije intervenisala, pa je posle završene sednice napustila je zgradu Skupštine grada."

Osim malo koškanja sa ljudima iz obezbeđenja, ozbiljnijih incindenata nije bilo, ali predstavnici opozicije koju predvodi DS, odgovor na pitanje ko je zvao policiju, još nisu dobili.

Posle jučerašnje, za ovdašnju opoziciju, zatvorene skupštinske sednice, predstavnik GG "Za Čačak" Branko Lazović zatražio je ostavku načelnika Policijske uprave, čemu se pridružio i Stojan Marković, odbornik LDP-a.

Sednica Skupštine grada Čačka, na kojoj su razmatrani izveštaji o radu javnih preduzeća, juče je održana bez prisustva odbornika opozicije.

Odbornici DS-SPO, G 17 plus, LDP i GG "Za Čačak" naišli su na zaključana vrata velike skupštinske sale i pripadnike obezbeđenja.

Skoro čitav sat ranije odbornici vladajuće grupacije, njih 41, koju sačinjavaju NS-DSS, SRS i SPS-PUPS, ušli su u salu i tačno u 10 časova počeli zasedanje, a u međuvremenu skupštinskom holu se pojavila i patrola policije.

UNS osudio sprečavanje novinara da prate rad skupštine


Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas fizičko sprečavanja novinara u Čačku da prate sednicu Skupštine grada.


Pripadnici policije i preduzeća za obezbeđenje ''Sistem FTO" sprečili su juče grupu novinara, među kojima su bile ekipe TV B92, Pinka, RTS-a i izveštači "Presa", "Večernjih novosti" i "Blica", da uđu u salu gde se održavala sednica Skupštine grada.


Obezbeđenje na ulazu u skupštinsku salu angažovano je, na osnovu odluke predsednika Skupštine grada Čačka Veljka Negovanovića i trebalo je da zabrani ulazak grupi opozicionih odbornika koji su udaljeni sa sednice.


Pripadnici obezbeđenja i policije su, međutim, zabranili i novinarima ulazak u salu, iako su se oni uredno legitimisali.


UNS upozorava čačanske vlasti, policiju i službu obezbeđenja da je ovim činom grubo prekršen Zakon o javnom informisanju, posebno članovi 2 i 10, i da je građanima uskraćeno zakonsko pravo da budu obavešteni o događajima od interesa za javnost.


UNS, takođe, očekuje da svi odgovorni za jučerašnje sprečavanje novinara da izveštavaju sa sednice Skupštine grada Čačka snose odgovornost i da ta odgovornost ubuduće bude pravilo i za predstavnike vlasti koji krše Zakon o javnom informisanju, a ne samo za novinare, navodi se u saopštenju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online