Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 13.03.2015.
13:30
Blic, Tanjug, Telegraf, n1.info A

Kraj drame: Devojčica spasena, otmičari uhapšeni

Dvogodišnja devojčica koja je oteta danas oko 13 časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni.

MUP
Oteta devojčica spasena

RTS-u je to potvrdio i otac devojčice, a list "Blic" prenosi da se on vrlo brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao dete, a posle tog razgovora otišao u beogradsku policiju.

Prema navodima B92, otmičari su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu "Šimanovci" na auto-putu ka Šidu, a policija ih je stigla 40-ak kilometara dalje gde im je preprečila put.

Reporter RTS-a sa lica mesta, sa naplatne rampe Šimanovci, javio je da je muškarac pokušao da pobegne iz auta noseći dete u rukama, a da ga je policija sustigla kod zaštitne ograde auto-puta.

Prema njegovim rečima, dete je bezbedno i nije povređeno.

Otmičari u "BMW X5" bugarskih tablica, sedi proćelavi muškarac, visok oko 185 centimetara i jedna žena, pratili su majku i devojčicu koje su se vraćale iz supermarketa. Naglo su zaustavili vozilo, otrgli dete iz majčinih ruku i zatim se odvezli u nepoznatom pravcu.

Dvogodišnja devojčica oteta je u ulici Braće Jerković kod broja 227.

Nesrećna majka nije uspela da zadrži ćerkicu, iako je to iz sve snage pokušavala. Kidnaper joj je oteo dete, ubacio u auto i zatim se velikom brzinom odvezao u nepoznatom pravcu.

Odmah po dobijanju informacije o otmici policija je blokirala sve izlaze iz Beograda.

Dva sata posle toga, policija je na naplatnoj rampi "Šimanovci" uhapsila ženu i muškarca odgovorne za otmicu, a u njihovom automobilu je pronađeno i oteto dete. Otmičari međusobno razgovaraju na španskom, i nije poznato da li razumeju srpski jezik.

Stefanović: Imali smo dobre informacije

Tanjug
Stefanović: Izbegnuta veća tragedija

- Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije i brzo smo reagovali, saobraćajna policija je uočila vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar je objasnio da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, a da je, na sreću, dete nepovređeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je naveo da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

- Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete, preko ograde, pored auto-puta i da nastave kretanje dalje. Srećom brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno, naglasio je Stefanović.

Ministar je dodao da je bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spreči otmičare da pređu granicu sa detetom.

POVEZANE VESTI

Petak 13.03.2015. 14:20
Hvala bogu otmicari su uhvaceni a dete spaseno. Takve treba odmah bez sudjenja spaliti na lomaci kao u vreme inkvizicije da nikad vise nece moci tako nesto da urade.
Petak 13.03.2015. 14:38
Bravo za policiju .Danas su posteno zaradili platu :) .
Petak 13.03.2015. 14:05
sns maneken,lažni doktor i ministar policije u pokušaju,odavno je trebaoda odnese ostavku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online