Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.02.2015.
08:48
B. Simonović - B. Đokić A

Dva udara na klan iz Kotora

U roku od samo trinaest sati, u Beogradu i Podgorici dogodila su se dva incidenta koja imaju isti potpis i u kojima su mete bili pripadnici takozvane škaljarske kriminalne grupe iz Kotora!

Beta/AP/B.L.

Najpre je u četvrtak oko 12 sati u Podgorici u vazduh dignut audi 8 koji pripada Milanu Vujotiću (32), a potom je u garaži u Novom Beogradu izrešetan Goran Radoman (37) iz Kotora!

Radoman je likvidiran u ulici Jurija Gagarina u noći između četvrtka i petka, oko jedan sat posle ponoći, kada je napadač u njega ispalio nekoliko rafala iz automatskog oružja. Svedoka ove likvidacije nije bilo, a niko od stanara nije ništa čuo, pa se nagađa da je možda na automatskoj pušci bio prigušivač.

- Muškarac je ubijen pred liftom u garaži, a pogodilo ga je nekoliko metaka, uglavnom u glavu - rekao je izvor "Vesti" iz policije.

Samo nekoliko sati ranije, u Podgorici je eksplodirao blindirani audi A8, vlasništvo Milana Vujotića (32) iz Podgorice. U eksploziji nije bilo povređenih, a ono što povezuje ubistvo u Beogradu i eksploziju u Podgorici je činjenica da su Vujotić i Radoman bili članovi takozvanog "škaljarskog klana" iz Kotora, na čijem je čelu, kako tvrdi policija, Jovica Vukotić.

Policija veruje da su obračuni povezani sa učestalim svađama i incidentima oko izdavanja ekskluzivnih poslovnih prostora u Kotoru, koje su na licitacijama dobili pripadnici kriminalne grupe iz Škaljara.

Stravičnu eksploziju ispod Vujotićevog automobila izazvala je velika količina privrednog eksploziva koja je uništila blindirano vozilo i još dva parkirana automobila. Stradao je i obližnji kiosk u kom je radnica pravim čudom prošla bez povreda. Napad se dogodio na prometnom parkingu u ulici Kosovskih junaka, na samo pedesetak koraka od dečjeg vrtića, Doma zdravlja i niza kafića, prodavnica i ustanova uvek punih prolaznika.

Prema nekim saznanjima, policija je već neko vreme imala dojave da Vujotiću preti opasnost od likvidacije, a podatak da je on nabavio blindirano vozilo ukazuje da je i Vujotić znao šta mu se sprema. Policija je pokrenula istragu i odmah počela da privodi potencijalne osumnjičene, a stručnjaci tek treba da utvrde o kakvom je eksplozivu reč, kojoj količini i posebno kako je aktiviran.

Radoman radio sa Fricom i Šarićem

Radoman se u medijima pominjao i kao bivši član klana Dragana Dudića Frica, najbližeg saradnika narko-bosa Darka Šarića. Dudić je ubijen u centru Kotora proleća 2010, samo mesec dana nakon što se tajno sastao s predstavnicima srpskog tužilaštva, policije i BIA. On je sa njima, kako su i "Vesti" tada pisale, razgovarao o eventualnoj predaji Darka Šarića.

Smene u policiji

Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, rekao je u crnogorskom parlamentu da je bombaški napad u Podgorici klasični terorizam i tražio vanredno zasedanje Skupštine koje bi bilo isključivo posvećeno bezbednosti građana. Oglasio se i ministar policije Raško Konjević koji je najavio utvrđivanje odgovornosti i smene u podgoričkoj policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online