Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 11.02.2015.
12:33 >> 17:27h
blic.rs, Beta A

Platio kauciju: Kosmajac izašao iz zatvora

Sud je doneo rešenje o privremenom puštanju na slobodu Dragoslava Kosmajca (66), uhapšenog 9. novembra u njegovoj velelepnoj vili na Zvezdari, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Kosmajac je u pet do 12 izašao iz Centralnog zatvora.

Screeshot youtube mup.gov.rs
Akcija hapšenja: Dragoslav Kosmajac je uhapšen u svojoj kući u novembru prošle godine

Kosmajca je po izlasku iz zatvora sačekao sin s nepoznatom ženom. Oni su se zatim odvezli u sivom "golfu" sa zatamnjenim staklima.

Kosmajac je u utorak uplatio kauciju od 200.000 evra da bi bio pušten da se brani sa slobode.

Više javno tužilaštvo se žalilo na ovu odluku, što ipak ne odlaže izvršenje.

Marinković: Ne znam da li je Kosmajac platio kauciju u kešu

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Srbije Marko Marinković izjavio je da ta uprava učestvuje u istrazi protiv Dragoslava Kosmajca, po nalozima tužioca.

- Mi u skladu sa krivičnom prijavom koju je tužilac prihvatio kao osnovanu sa elemenatima izvršenja krivičnih dela, postupamo kao deo državnih organa u istrazi i po nalozima tužioca, jer je tužilac taj koji po krivičnom zakonodavstvu vodi istragu - rekao je on.

Nakon što je platio jemstvo od 200.000 evra, Kosmajac je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode, saopšteno je iz Višeg suda. Marinković je novinarima kazao da on ne zna da li je Kosmajac platio kauciju "u kešu".

- Ja ne znam, meni nije dao novac. Nije dao ni Poreskoj upravi, ni Ministarstvu finansija. Kome se uplaćuje taj novac da bi on mogao da se pusti na slobodu? Sudu, znači pitanje je za sud - rekao je Marinković.

Na pitanje novinara da li je čudno da neko u Srbiji može da izdvoji 200.000 evra u kešu, Marinković je rekao da je to njemu "krajnje indikativno".

- Meni jeste indikativno, ako me to pitate, krajnje indikativno, ali možda čovek ima ušteđevinu, možda je zaradio, ja stvarno ne znam čime se on bavi profesionalno, čuo sam za njega iz medija - istakao je Marinković.

Kosmajac se sumnjiči za poresku utaju, zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta u sticanju sa krivičnim delom falsifikovanje isprave.

Dragoslava Kosmajca je prošlog leta premijer Aleksandar Vučić označio kao navećeg narko dilera u državi, a u “Beloj knjizi organizovanog kriminala” MUP Srbije iz 2001. on se navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Nakon što je označen kao najveći srpski narko diler, on je pobegao u Crnu Goru sa slovačkim pasošem, koji mu je kasnije poništen.

Prema nekim podacima, Radna grupa MUP-a koja je istraživala Kosmajca došla je do podataka koji pokazuju da on samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.02.2015. 13:21
Pogodite u čijem džepu su završile pare od kaucije... evo da vam dam nagoveštaj : čovek je visok, lep, pametan, harizmatičan, inteligentan, elokventan, obrazovan... i zove se Ja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online