Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 01.02.2015.
07:47
B. Đokić - Vesti A

Željkovom sinu opraštaju bekstvo?

Slučaj smrti Andree Bojanić (17), koju je 18. jula 2013. godine na pešačkom prelazu pregazio Aleksandar Mitrović (21), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, poprimio je potpuno novi tok. Naime, prema pisanju medija, tužilaštvo iz Beograda odlučilo je da mlađeg Mitrovića ne goni za to što nije pružio pomoć pregaženoj devojci i pobegao sa mesta nesreće, što je obrazloženo veštačenjem koje je utvrdilo da je Bojanićeva bila mrtva na licu mesta.

Fonet
Tužilaštvo iz Beograda odlučilo je da sina Željka Mitrovića ne goni za to što nije pružio pomoć pregaženoj devojci i pobegao sa mesta nesreće?

Bojanićeva je stradala dok je prelazila pešački prelaz u Ustaničkoj ulici, kada je na nju naleteo džip BMW x5 kojim je upravljao Mitrović. On je nastavio put i pobegao, ali se nekoliko sati kasnije pojavio u policiji sa ocem Željkom Mitrovićem, posle čega mu je određen pritvor u kom je proveo dva meseca i 20 dana. Prema navodima medija, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo i goni se za lakše krivično delo od prethodnog.

Savo Bojanić, otac nesretne devojke kaže da ga je iznenadilo kada je iz medija čuo šta se dešava.

- Hoću da kažem istinu, šta se sve tu dešavalo. Ispričaću vam sve i neka javnost sazna šta se dogodilo - kaže on, dodajući da će za "Vesti" sve objasniti.

Tokom suđenja sudski veštaci su ustanovili da je Mitrović vozio džip brzinom manjom od 70 kilometara na sat. Snimci okolnih video kamera pokazali su da je Bojanićeva prelazila ulicu na crvenom svetlu za pešake, a nalaz krvi Mitrovića pokazao je da nije koristio ni alkohol ni droge.

Bivši sudija i sada advokat Božo Prelević kaže da je po njemu u pitanju odstupanje od sudske prakse.

- Ja mislim da je promena u slučaju u skladu sa nečijim zaslugama - kaže Prelević komentarišući ovaj slučaj.

On dodaje da postoje razne sudije i tužioci, a da će sudije voditi proces prema onome za šta tužilac tereti optuženog.
- Ako je krivično delo tužilac prekvalifikovao, za mene je to pitanje upravo za tužilaštvo. Sudija ne može nikog da osudi za ono za šta nije optužen. Meni se svakako čini da način na koji se vodi slučaj nije u skladu sa dosadašnjom sudskom praksom - objašnjava Prelević.

On dodaje i da postoje mogućnosti kontrole celog slučaja, što je vrlo neizvesno, ali dodaje i da Mitrović svakako ne treba da bude osuđen zato što je sin Željka Mitrovića, ali da mora da se slučaj tretira po jednakom pristupu kao i drugi predmeti.

Karić prošao sa "nanogicom"

Sličnu pažnju u medijima, zbog poznatog oca, imao je i Stefan Karić, potomak dinastije Karić. On je 29. aprila 2005. vozio automobil pijan i pri brzini od 148 kilometara na sat udario u banderu na Dedinju. Njegova saputnica Stanislava Pavlović je teško povređena i jedva ostala živa, ali je postala doživotni invalid. Za to je Karić nakon maratonskog suđenja osuđen na devet meseci kazne kućnog pritvora sa nanogicom, kaznu koju je prošle godine izdržao.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.02.2015. 09:06
Dragi pešači od sad apa nadalje, slobodno gazite pešake, i na pešačkom prelazu kada je crveni i van pešačkog prelaza. Šta vas briga za pešake, pa oni su isto kao i psi lutalice koje treba ubijati, ako treba upotrebite i pištolj. Sramota! šta se sve može u ovoj državi.
Nedelja 01.02.2015. 08:52
Богаташи заштићени.....пара буши где бургија неће.
Četvrtak 05.02.2015. 20:39
eee to nam je nova Srbija...sa takvima na celu...time i takvim stvarima nam mase nas premijer ispred ociju..vamo nesto on njake..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online