Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.04.2010.
15:37 >> 18:46h
Tanjug A

Jocić: Nemam ništa sa ubistvom Pukanića

Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam izjavio je danas, na početku suđena, da je nevin i da nema ništa sa ubistvom hrvatskog novinara Ive Pukanića.

 

Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam


"Nemam ništa ni sa kim. Čekam na ovo suđenje već godinu dana. Bio sam i po sudovima po Evropi i godinu dana je dugo, jer sam nevin", kazao je Jocić, predlažući da se suđenje njemu razdvoji od postupka protiv drugooptuženog Željka Milovanovića.


Jocić je napomenuo da što se njega tiče, on jedva čeka da počne suđenje i da ono može da traje "danju i noću, od jutra do ponoći".

''Nisam imao motiv da to učinim, a uhapšen sam na osnovu političko-policijskog dogovora i ustupka Srbije Hrvatskoj, povodom crnogorsko-hrvatske informacije da mogu da ugrozim predsednika Srbije, za interes hrvatsko-crnogorsko-albanske mafije'', rekao je Jocić i dodao da je to laž i da on nikada ne bi naneo štetu Srbiji.


On je rekao iznesoći svoju odbranu, da je idealno za neke moćnike u Hrvatskoj da se ubistvo ne razreši.


Jocić je rekao da je on uhapšen na osnovu fotokopija iz Hrvatske, bez ijednog dokaza iz Srbije.


Jocić je rekao da je Srbija u regionu, možda najmanje, pod kontrolom međunarodnog kriminala i da je u toku igra da se izveze kriminal u Srbiju i ne otkije ko je ubio Pukanića.


''Nisam se vratio u Srbiju da se bavim kriminalom'', rekao je Jocić, navodeći i da neko misli da bi on smetao hrvatsko-crnogorsko-albanskoj mafiji da opere novac u Srbiji.


Često sam smetao nekim srpskim tajkunima. Pukanić mi nije smetao, nisam imao motiv da ga ubijem, rekao je Jocić.


Za krunskog svedoka iz procesa koji se vodi u Hrvatskoj za ovo ubistvo, Jocić je rekao da je višestruko osuđivan i da je prihvatio da ga lažno tereti", i to ne direktno, već u rekla-kazala priči".


Prethodno su Milovanovićevi branioci od sudskog veća zatražili odgovor na pitanje da li će se Milovanoviću suditi u Beogradu ili u Zagrebu gde mu se u Župasnijskom sudu sudi u odsustvu.

Iznoseći lične podatke na početku suđenja za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, u Specijalnom sudu u Beogradu, Sreten Jocić (48) je naveo da je po nacionalnosti Srbin, po zanimanju privrednik, a da u proseku zarađuje oko 2.000 evra kao vlasnik preduzeća ''Hemisfera''.

Oženjen je Verom Milosavljević i ima petoro dece, od kojih je cetvoro maloletno, a kako je naveo ''svi su muški''.


Jocić je ispričao Sudskom veću da je tri puta osuđivan.


''Prvi put osuđen sam na tri meseca zatvora, u opštinskom sudu u Novoj Gorici pre 30 godina, kada sam bežao od komunizma'', kazao je Jocić precizirajući da je u pitanju delo ilegalnog prelaza državne granice.


Drugi put je osuđen u Italiji, na uslovnu kaznu od dva meseca zatvora zbog krađe automobila.

Jocić je ispričao da je treći put osuđen u Holandiji, na minimalnu kaznu zatvora od tri godine zato što je prilikom hapšenja ispalio metak na policiju, iako tada niko nije povređen.


Drugooptuženi Željko Milovanović (44) zvani Gavra, Pilot, Letač, Severeni vetar, izjavio je da živi od ušteđevine odnosno od novca koji je stekao prodajom imanja u Hrvatskoj.


Na pitanje sudije gde drži ušteđevinu, Milovanović je odgovorio, ''držim je tamo gde niko ne može da je nađe''.


Na pitanja šta je završio do škole, koja mu je stručna sprema, da li je služio vojsku, Milovanović je kratko odgovarao ''bez odgovora''.


Ne zna koliko je puta osuđivan, a prema kaznenoj evidenciji koja je pročitana na suđenju, osuđivan je više puta za teške krađe, razbojništva i falsifikovanje isprava.


Trećeoptuženi Milenko Kuzmanović zvani Mića (27), naveo je da je pre hapšenja radio kao obezbeđenje sa mesečnim primanjem od oko 20.000 dinara, da nije osuđivan, da nema nepokretnosti i da je živeo sa nevenčanom suprugom.
U nastavku suđenja pročitana je optužnica, koja ove optužene tereti za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.
 

Podsetimo, advokat Zdenko Tomanović, branilac Sretena Jocića, ocenio je danas, pred početak suđenja, da je raspakivanje slučaja "Pukanić" od regionalnog političkog značaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online