Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.12.2014.
09:19
Blic.rs A

Zatvoren put smrti: Mladi neće moći kolima na Adu Huju

Ministar policije Nebojša Stefanović je dao nalog da se zatvori deo puta kod Ade Huje, na mestu gde je juče sleteo još jedan automobil, nakon što je krajem novembra troje mladih tragično stradalo. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je sinoć da je deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice u subotu zatvorio "Beograd put".

Printskrin/TV N1
Deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice zatvorio je “Beograd put”
 

 

Jedan automobil u subotu rano ujutru sleteo je sa puta na Adi Huji i pao na obalu Dunava. Nesreća se dogodila kod istog mesta gde se krajem novembra utopilo troje mladih kad su BMW-om upali u reku.

Mateja Krdžić (19), koji nije bio pod dejstvom alkohola, najpre je udario u parkirano vozilo, a zatim sleteo niz nasip do samog nivoa vode.

Srećom veća tragedija je izbegnuta, pošto su putnici i vozači samo su ugruvani.

21. novembra desila se stravična nesreća, kada je na istom mestu sleteo auto sa šestoro mladih.

Troje mladih utopilo, a troje je preživelo. Među njima bio je i sin Olje Bećković.

Siniša Mali: Zatvoren deo kritičnog puta ka Adi Huji

Deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice zatvorio je juče “Beograd put”, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.


- To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi - rekao je Mali.


On je dodao da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u sredu dostavilo Gradu rešenje o zatvaranju tog dela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog JP "Beograd put" da se to i realizuje.


Mali je dodao da je Grad imao rok od 30 dana da postupi po tom rešenju, a nakon poslednje nesrećeapreduzeta je hitna akcija kako do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj deonici ne bi više nikada došlo.


- Danas sam razgovarao sa predsednikom opštine i članom veća zaduženim za saobraćaj koji će razgovarati sa vlasnicima lokala koji se nalaze na ovoj lokaciji. Oni će u dogovoru sa opštinom i Lukom Beograd, koji su vlasnici zemljišta na kojem se nalazi put, morati da nađu način kako da se obezbedi ta saobraćajnica - rekao je Mali.


Grad Beograd je, kako je zaključio, spreman da pomogne opštini tako što će Sekretarijat za saobraćaj uraditi projekat, nakon čega će opština moći da preduzme sve mere u cilju povećanja bezbednosti na tom delu puta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.12.2014. 10:59
Šta je problem ? Na 100 metara od reke postaviti odgovarjuće saobeaćajne znake a iza njih istovatit dva kamiona šljunka i put je zatvoren .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online