Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.12.2014.
11:12
Blic A

Sa proslave rođendana u smrt: Sine, vrati mi se

Srđan Vasiljev (22), njegov vršnjak Nemanja Glamočak (22) i godinu dana stariji Mihajlo Šarik poginuli su u subotu, sat posle ponoći, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Begeču kada su se vraćali s rođendanske proslave.

Otišli su da proslave Mihajlov rođendan: Sa mesta nesreće
 

Oni su automobilom "opel vektra” u Ulici Nikole Tesle sleteli s puta i udarili u betonski električni stub. Od siline udarca automobil je potpuno smrskan.

Traži se uzrok

Vozilo "opel vektra” u kom su bili mladići prebačeno je na vanredni tehnički pregled kako bi se pronašli uzroci udesa. Više detalja o tragediji znaće se i posle sudsko-medicinskih veštačenja.

- Sine moj rođeni, šta će majka sada bez tebe? Mišo moj dragi! Umesto da ti dolaze na svadbu, meni sada na kućnom pragu izjavljuju saučešće. Kako ću nastaviti dalje? Što si me ostavio? Vrati se, sine moj! Molim te! - jecala je Dušica, majka Mihajla Šarika.

Trojica nerazdvojnih prijatelja, drugova iz detinjstva, vraćala su se iz kafane "Bosanac” u Futogu gde su proslavljali Šarikov 23. rođendan. Zasad policija na zna ko je od njih trojice vozio "opel vektru”.

U kućama porodica poginulih mladića tuga. Tragične vesti su porodicama saopštene u jutarnjim satima. Bol je zavladao u domovima stradalih mladića u Ribarskoj i Partizanskoj ulici u Begeču. Mirjana Veličković, sestra Srđana Vasiljeva, među prvima je saznala za tragediju. Odmah je krenula na mesto gde joj je brat poginuo. Međutim, kada je pristigla, nije mogla da izdrži i prijatelji su je vratili.

- Odrasli su zajedno. Otišli su da proslave Mihajlov rođendan. Bili su dobra deca - kroz suze priča sestra Mirjana i stiska fotografiju brata.


Kaže, drugoj sestri Ljiljani Vasiljev još nisu ni saopštili za smrt brata jer je trudna.


Šarik je jedno vreme radio na prekookeanskom teretnom brodu. Išao je trbuhom za kruhom.


- Majka Dušica i otac Marko ne mogu da izdrže ovu tragediju - kaže Mihajlov zet Vladan Kragić.


Nekoliko ulica dalje je i kuća Nemanje Glamočka. Odatle odjekuju jauci i plač. Njegove komšije ga opisuju kao mirnog, tihog i povučenog dečka. Dobronamernog dečka, koji je svima pomagao.


- Sinoć me je zvao da pijemo. Bio sam premoren i odbio sam ga. Tuga… - priča Nemanjin prijatelj Ivan Petrov.


Zbog ove nesreće Begeč je u bio bez struje, vode, fiksnog i signala mobilnih telefona, sve dok radnici Elektrovojvodini nisu zamenuli betonski stub i prevezali eletkrovodove niskog i visokog napona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online