Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.04.2010.
13:01 >> 13:57h
Tanjug A

Svedoci pucnjave na Marakani ćute

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ranjavanje Igora Vrevića na utakmici Crvena zvezda - OFK Beograd posledica sukoba unutar iste navijačke grupe, a da svedoci, kao i sama žrtva ne žele da kažu ko je to uradio, "zato što su deo iste strukture".

Navijači iznose ranjenog Vrevića sa stadiona

"Imamo neka saznanja na osnovu onog što se vidi iz snimka policijskih kamera, ali iz izjava svedoka, pa čak i same žrtve, ne može se saznati ko je to uradio, zato što su deo iste strukture", rekao je Dačić novinarima posle otvaranja okruglog stola o problemima internoraseljenih Roma, Aškalija i Egipćana.


On je istakao da su akteri tih sukoba uglavnom oni koji prolaze kroz krivične evidencije policije.

Dačić je ukazao na neophodnost da sportski klubovi i savezi, u dogovoru s policijom, jasno utvrde pravila kako da se to spreči, i da nabave, o svom trošku, potrebnu bezbednosnu opremu.

"Osim u nekim sportskim halama, na našim stadionima ne postoje kontradiverzioni uređaji koji registruju postojanje vatrenog oružja i eksploziva. Veoma je teško proveriti nekoliko desetina hiljada ljudi na način kako se to radilo pre 50 godina“, naglasio je Dačić.

Vlada zasedala zbog nasilja na utakmicama

 

Savet za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu je na sednici, koju je hitno sazvao premijer Mirko Cvetković, oštro osudio nasilje na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda – OFK Beograd i incident na utakmici Partizan–Vojvodina, saopštila je danas Vlada Srbije. Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) izvestili su članove Saveta da su organi gonjenja na tragu počiniocima nasilja na tim utakmicama, navodi se u saopštenju. Savet je uputio zahtev organizatorima sportskih manifestacija da pooštre mere kontrole ulaska na sportske događaje i da se striktno pridržavaju preporuka Saveta Evrope o radu redarske službe. Na sednici su razmatrane i utvrđene i druge mere na suzbijanju izgreda na sportskim priredbama.

Na Marakani je u sredu veče hicem iz pištolja ranjen Ivan Vrević je navijač Crvene Zvezde. Mladić je sa prostrelnom ranom u predelu stomaka prebačen u Klinički centar gde je tokom noći operisan i sada se oporavlja od povrede.

Fudbalski klub Crvena zvezda ogradio se od nasilja na tribinama njegovog stadiona, a disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da pokrene postupak protiv Crvene zvezde i zatvori Marakanu dok se on ne okonča.

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 12:41
naravno da ce cutati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online