Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.04.2010.
09:17
Press, Dnevnik A

Filmska potera duž cele Vojvodine

Deset policijskih patrola jurilo je juče Igora M. (23) kroz skoro čitavu Vojvodinu celih 250 kilometara. Dva policajca su lakše povređena, a jedan slučajni prolaznik teže. Begunac se predao u svojoj kući u Šidu.

Crvena strelica označava put od Kanjiže do Šida koji su prevalili begunac i policija

Igor M. izvršio je razbojništvo u Novom Miloševu, a potom u otetom "pežou 607" bežao pred policijom koja je počela da ga prati u Kanjiži, odakle ga je bezuspešno jurilo nekoliko patrola. Potera je nastavljena u Vrbasu, a Igor je vozeći brže od 150 kilometara na sat proleteo kroz Bačko Dobro Polje i Zmajevo i krenuo u pravcu Srbobrana.

Prilikom potere, patrola iz Vrbasa sletela je u jarak pored puta, pri čemu su dva policajca lakše povređena. Kolege je potom zamenila patrola iz Srbobrana, koja je, pokušavajući da stigne Igora, u velikoj brzini zakačila 72-godišnjeg čoveka i teško ga povredila. Starac je hitno prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde je operisan.

Poteru je zatim nastavila bečejska patrola, jureći razbojnika u pravcu Novog Sada, gde su ga preuzeli policajci iz ovog grada. Međutim, Igor je u velikoj brzini proleteo kroz centar grada, prešao Dunav na mostu Slobode i pre Beočina uspeo da eskivira i dve policijske blokade.

Rikošet u auto na putu?

 

Tokom potere kroz Novi Sad oko 15.30 časova jedno vozilo je pogođeno metkom. U autu su u tom trenutku bili momak i devojka, ali niko od njih dvoje nije povređen. Policija utvrđuje da li je ovaj metak, koji je proleteo kroz šoferšajbnu automobila, ima veze sa poterom. 
"Kad sam čuo zvuk, u prvi mah sam pomislio da je od kamiona odskočio kamen i udario u moje staklo, ali kad sam ugledao rupu, shvatio sam da se radi o metku. Nisam mogao odmah da se zaustavim u koloni zbog drugih vozila, nego tek malo kasnije. Zaista smo imali sreće!“, rekao je na licu mesta Rastko Zarić koji je bio za upravljačem upucanog automobila, prenosi novosadski list "Dnevnik“.

"Svedoci su videli kako Igor u otetom vozilu maše pištoljem, a pošto je prošao ove dve blokade kod Beočina, pozvao je 92 i rekao da je s njim još jedna devojka za koju je pretio da će je ubiti. Nju, međutim, niko od očevidaca nije video, ali smo morali da budemo oprezni. Od Beočina do Šida Igor je probio još nekoliko policijskih blokada, i oko 18.30 časova stigao u svoju kuću u Vašicama, u koju se zaključao“, rekao je izvor "Pressa“ iz novosadske policije.

Njegovu kuću opkolili su pripadnici Žandarmerije, i on im se posle kratkih pregovora predao.

Kako je utvrđeno u dosadašnjoj istrazi, Igor M. je u ponedeljak u Šidu oteo "pežo 607" od vlasnika i primorao ga da ga vozi prema Novom Sadu, a potom ga izbacio na Fruškoj gori.

Sličan slučaj dogodio se u februaru ove godine kada su pripadnici interventne policijske jedinice uhapsili dvojicu mladića koji su u toku noći izazvali saobraćajnu nesreću kod "Arene" na Novom Beogradu. Oni su prolaznicima pretili pištoljem i brzom vožnjom kroz grad izbegavali policijske patrole. Posle sat vremena dvojica mladića u automobilu "golf" doživela su i saobraćajnu nezgodu, kada su udarili u zaštitnu ogradu.

POVEZANE VESTI

Petak 16.04.2010. 12:28
Momak se nije zaljučao "u svoju kuću u Vašicama" nego u svoju kuću u Vašici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online