Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 02.12.2014.
14:10
Beta A

Uhapšen zbog Roma: Našli mu letke o Vučiću i Mladiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su F.G. (24), pripadnika neformalne društvene grupe "Srbska akcija", izjavila je danas predstavnica MUP-a Biljana Popović Ivković.

Počinio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti
 

Ona je rekla da su u stanu F.G. pronađeni i leci i plakati koji su lepljeni po Novom Sadu, a u kojima se poziva na nasilje, govor mržnje i linč Roma, kao i leci protiv LGBT poopulacije, predizborni plakati protiv premijera Aleksandra Vučića i plakati podrške haškom optužniku Ratku Mladiću.

Evropska romska unija pozdravlja hapšenje

Evropska romska unija pozdravila je danas hapšenje pripadnika grupe "Srbska akcija".

"Pozdravljamo aktivnost MUP-a, sa uverenjem da se takve stvari više neće događati", piše u saopštenju.

Biljana Popović-Ivković rekla je da je policija osumnjičenom oduzela laptop, USB i mobilni telefon.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

"Policija preduzima sve mere na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja, a u sklopu istrage već su obavljeni razgovori sa još četiri osobe od kojih su uzeta obaveštenja i dostavljena Tužilaštvu na dalji rad", rekla je Biljana Popović-Ivković.

Osumnjičeni F.G. biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U Novom Sadu formirana anti-grafiti jedinica

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević formirao je "Anti-grafiti jedinicu" da sa svih fasada ukloni grafite koji ruže grad. Prioritet će biti uklanjanje grafita s porukama mržnje, saopštio je gradonačelnik. "Reč je o uvođenju sistemske borbe protiv netolerancije i diskriminacije, i narušavanja izgleda grada. Nećemo dozvoliti nekolicini anonimnih vandala koji samostalno, ili za nečiji račun, pod okriljem noći ispisuju grafite mržnje, da pobede Novi Sad i Novosađane", poručio je Vučević.

 

Dodao je da "Anti-grafiti jedinici" daje rok od šest meseci da ukloni sve poruke netolerancije koje kvare ugled Novog Sada kao "otvorenog grada velikog srca".

Naveo je da "jedinica" odmah počinje da radi, a prvi zadatak joj je da napravi mapu grafita po kvartovima, radi planiranja efikasnog i ekonomičnog uklanjanja.

 

Jedinica je formirana u okviru JKP Gradsko zelenilo čime je uposlen deo viška radnika, piše u saopštenju. Građani će moći da prijave grafite, a "anti-grafiti jedinica" će imati zadatak da ih uklone u roku od 48 sati. Dežurna služba JKP Gradsko zelenilo primaće pozive svakog radnog dana od 7 do 15 sati, na telefon 021 210-0272.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.12.2014. 14:17
Da, jadni Romi.. oni nikada ne bi napali nikoga.. pogotovo ne 80.godišnjeg novinara.. Od te ološi se ne može očekivati ništa dobro...
Utorak 02.12.2014. 14:55
dobar izgovor , a sad da hapsite sve te gancije sto sramote i unistavaju Srbiju !!
Utorak 02.12.2014. 18:53
Eh, da tako efikasno hapsim Zukorlićeve teroriste po Sandžaku...al ne smem, Gazde se ljute. Kažu ništa od para i titule Despota ako budem neposlušan. Ma izdaću Ja i Sandžak, pa nek ide život!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online