Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 19.11.2014.
17:52
B92 A

Luka Karadžić jači od pravosuđa

Deseta godina je od kada je u saobraćajnoj nesreći poginula Branislava Rebić (22). Za izazivanje nesreće optužen je Luka Karadžić, ali presude još nema.

Luka Karadžić rođeni je brat Radovana Karadžića, koji je u Hagu optužen za ratne zločine i član je Glavnog odbora SNS-a.

Proces traje već 10 godina: Luka Karadžić
 

Čeka se da taj postupak peti put počne iz početka. Predsednik Vrhovnog kasacionog suda uveren je da postupak neće zastariti.

Otac Branislave Rebić već gotovo deset godina pokušava da dođe do istine i pravde.

Slučaj je ponovo na početku jer je Vrhovni kasacioni sud početkom prošle godine poništio pravnosnažnu presudu Karadžiću.

"Ja sam ovako mali trošio neke pare, zaduživao se ali sa tima moćnicima ne znam šta mogu uraditi", kaže Branko Rebić.

Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu iz 2011. Karadžiću je bilo tri godine zabranjeno upravljanje motornim vozilom i bio je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

U zatvor nije otišao jer mu je usvojena molba za odlaganje u septembru 2012.

Tri meseca kasnije desio se obrt, Republičko tužilaštvo predložilo je da se ukine presuda nižeg suda u Kragujevcu s obrazloženjem da je povređen zakon na štetu okrivljenog. Presudu je Vrhovni kasacioni sud ukinuo sredinom januara 2013.

"Trenutno je predmet u fazi određivanja pripremnog ročišta i moram da napomenem da je pripremno ročište zakazivano u kratkim rokovima", kaže Svetlana Simović, portparol višeg suda u kragujevcu.

Predsednik vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević uveren je da taj postupak neće zastariti. On napominje da su pri donošenju presuda bili vidljivi propusti koji se moraju otkloniti. Problem je bio u veštačenjima, koja nisu usaglašena.

Za Branka Rebića dileme nema, najveća krivica je na veštacima.

Prva presuda u Višem sudu u Kragujevcu 2011. doneta je nakon šest godina suđenja i četiri promene sudija.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.11.2014. 18:10
Narode, oružje u ruke, i sami presuđujte, jer od ove lopovske države nećete se zasititi pravde.ovaj ćelavi ubica je ubio devojku u pijanom stanju.
Sreda 19.11.2014. 19:37
U ovakvoj nepravnoj državi ja bio ovakvom dosudio sam i nebi čekao na korumpirane sudije i sudove ,jr srbija je država u kojoj odgovara i plaća svoje obaveze samo sirotinja a lopovi tajkuni i moćnioci su oslobođeni svega zato narode uzmi stvari u svoje ruke,
Petak 21.11.2014. 12:25
Tek sad mu niko ništa ne može, možda tek kad SNs padne sa vlasti, ako ceo slučaj ne zastari za to vreme...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online