Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 19.10.2014.
13:26 >> 16:08h
Beta A

Kamenovana poslastičarnica u Novom Sadu

Poslatičarnica “Telep” u ulici Jožefa Atile, peti je ugostiteljski objekat koji je kamenovan i oštećen u novom talasu nacionalističkog nasilja u najvećem vojvođanskom gradu.

Novosadske pekare i poslastičarnice već danima su na udaru huligana
 

Grupa mladića, za kojima policija traga, polupala je sva stakla na poslastičarnici oko dva sata izjutra i napravili materijalnu štetu vlasniku A. Rašitiju, za kojeg su verovali da je albanskog porekla. 

Zet vlasnika poslastičarnice Ređep Ć. rekao je za Radio 021 da nikoga ne mogu da krive za ovaj napad.

"Mi smo Goranci, ovde smo 60 godina i ne znamo ko je ovo učinio, niti zbog čega. Možda je motivisano utakmicom protiv reprezentacije Albanije, možda i nije. Mi samo znamo da je šteta učinjena i da idemo dalje", rekao je Ređep.

Policija je izvršila uviđaj, te se očekuje da će se oglasiti u toku dana.

Napadi na pekare i objekte u vlasništvu ljudi druge nacionalnosti, usledili su nakon prekida utakmice Srbija-Albanija u utorak uveče, kada je na teren uleteo dron sa zastavom velike Albanije, nakon čega je došlo je do koškanja među igračima a pojedini navijači su uleteli u teren.

Veljović: Policija će vrlo brzo pronaći napadače

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je u Novom Sadu da će policija vrlo brzo
pronaći vinovnike napada na lokale u vlasništvu Albanaca u Vojvodini.

"U dogovoru sa ministrom, došao sam sa svojim saradnicima u Novi Sad da odavde pošaljemo jasnu poruku da nećemo tolerisati ugrožavanje bezbednosti građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost i da će policija vrlo brzo pronaći vinovnike ovih događaja i privesti ih licu pravde", naglasio je Veljović, a saopštio MUP.

Veljović je istakao da takvi incidenti štete interesima države i da je prioritet policije i u Novom Sadu i u celoj Srbiji da se ovi događaji što pre rasvetle, da počinioci budu najstrožije kažnjeni i da se obezbedi puna lična i imovinska sigurnost svakog građanina. On je nakon razgovora sa gradonačelnikom izjavio da je Novi Sad miran grad, i da "ekscesi ne mogu poremetiti stabilan zajednički život građana i dobre međunacionalne odnose".

"Mi moramo garantovati i kao policija i kao država bezbednost svakog građanina i Novog Sada i cele Srbije, bez obzira na nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost", poručio je direktor policije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.10.2014. 13:37
SVE ovo rade MAĐARI da bi podmetnuli SRBIMA . SRBI IZ VOJVODINE SU MIROLJUBIV NAROD .
Nedelja 19.10.2014. 14:23
Kakvi Madjari, pa Telep odavno nije njihovo naselje, naselili se tu razni drugi ljudi. Samo se tesite da ta bagra nisu Srbi. I ja sam Srbin, ali ih se stidim. Ne moze te niko osramotiti kao neko tvoj.
Nedelja 19.10.2014. 16:25
Није ни чудо када се на ТВ може само гледати насиље сваке врсте.Духовно као народ тонемо све више и више.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online