Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 16.10.2014.
10:12
D. N. P. A

Neonacista ubio dvojicu klošara

Jezivi zločin dogodio se rano ujutro na peronima autobuske stanice u Raški. Čizmama martinkama kakve nose skinhedsi, Raščanin Petar Tomić iz naselja Vlasovo ubio je dvojicu beskućnika lutalica koji su spavali na klupama kraj perona autobuske stanice.

Na mestu zločina ostali tragovi ljudskog mozga
 
Reč je o 45-togodišnjem Denisu Penzelu, iz Knića, i 70-godišnjem Dragoslavu Jeftiću iz Beograda. Kako se zločin odigrao niko u Raški, pa ni policija, niti zamenik javnog tužioca iz Kraljeva, nisu moli da kažu. Ne zna se ni da li je bilo očevidaca. Ali, na licu mesta slika je bila stravična. Lokve krvi na klupama i betonu, a na jednoj od klupa i ostaci ljudskog mozga.

Ludak bez dosijea

Ubica Petar Tomić do sada nije pokazivao agresivnost, nije činio krivična dela i njegov dosije u Policijskoj stanici Raška je potpuno čist. Nakon hapšenja nije ništa govorio, samo je ćutao i odbijao je svaki kontakt sa predstavnicima policije i pravosuđa. Sumnja se i da je psihički poremećen.

- Čuo sam kako nešto puca i kako se lomi staklo, pa sam istrčao i video okrvavljenog mladića u maskirnim pantalonama kako pokušava da glavom polomi staklo na rashladnoj vitrini staničnog bifea. Kasnije sam saznao da je tražio vodu da se umije i opere krv. Tek kada je stigla policija na peronu su, potpuno izmasakrirane, pronađene dve osobe.

Jedna je bila na licu mesta mrtva i unakažena, druga je još davala znakove života, a preminula je na putu prema bolnici u Novom Pazaru - kaže dispečer koji je dežurao na autobuskoj stanici.


Ubica je posle krvavog pira krenuo prema Domu zdravlja u centru Raške, a kada je stigao do ulaza neko je pozvao policiju koja se nalazi dvadesetak metara dalje, pa su došli policajci i uhapsili ga.


U Raški svi ističu da je Petar Tomić, čija se porodica u naselje Vlasovo doselila iz Novog Pazara, bio asocijalan tip, znao je satima sam da sedi u parku i u poslednje vreme družio se sa skinhedsima, oblačio se kao oni, išao na njihove skupove i koncerte i slušao njihovu muziku. Sumnja se da ga je novo društvo uvuklo i u drogu.


Za Dragoslava Mihajlovića, prijavljenog u opštini Zvezdara u Beogradu, zna se da je beskućnik i da je već dugo boravio u Raški i okolini, spavao je obično u holu autobuske stanice ili na klupama pored perona. Drugi poginuli Denis Penzel je iz opštine Knić, promenio je prezime, a ranije se zvao Slobodan Beljaković.

Pretpostavlja se da je u Rašku došao zbog vašara. Policija i tužilaštvo još rasvetljavaju detalje ovog u Raški i okolini koji su do sada nezapamćenog zločina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 10:24
Фашизам поново прети Европи.
Četvrtak 16.10.2014. 18:10
Pod hitno dase uvede smrtna kazna,izvrsenje na sve moguce nacine, vesanje streljanje giljotiniranje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online