Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.10.2014.
09:02
blic.rs A

Niš: Devojčice mamili u kola slatkišima

Dvojica nepoznatih muškaraca pokušali su da namame u svoj "jugo" tri devojčice koje idu u treći i četvrti razred Osnovne škole Kole Rašić u Nišu. Muškarci su, navodno, devojčice pokušali da namame u automobil nudeći im slatkiše. Srećom, učenice su odbile ponuđeni "prevoz do kuće".

Devojčice zaustavljane dok su se vraćale iz škole
 

Nasilnog uvlačenja u vozila nije bilo, a slučajevi su prijavljeni 3. i 6. oktobra policiji koja sada istražuje. Poslednji incident dogodio se 2. oktobra na uglu ulica Kovanlučke i Starca Vujadina, na 500 metara od škole, kada je jednu devojčicu presreo crveni "jugo".

"Učenica je ispričala da su joj na povratku iz škole dvojica muškarca u automobilu ponudili da je odvezu kući. Ona se uplašila, pomerila u stranu, a komšije su pozvale njenu majku. Majka devojčice, koja radi u MUP-u, sutradan je prijavila događaj, a mi smo i obavestili školskog policajca", rekao je direktor škole Saša Tončev.

Ubrzo, saznalo se za još jedan incident, koji se dogodio nekoliko dana ranije.


"Tek kada se pročula priča o ovom događaju, dve učenice trećeg razreda prijavile su da su im dvojica muškaraca ponudili da ih odvezu kući jer je tog dana padala kiša. Presreli su ih na nekoliko stotina metara od škole, u Njegoševoj ulici. One, međutim, nisu to odmah prijavile", dodaje Tončev i napominje da školu pohađa 600 učenika i da nikome nije ugrožena bezbednost.

U niškoj policiji potvrđuju da im je od 3. do 6. oktobra prijavljeno da su dve nepoznate osobe iz crvenog automobila presrele decu, a o svemu je obavešten i tužilac. Traga se za osobama koje su uznemiravale decu, dok se zone oko škola na području grada obilaze i kontrolišu.

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 09:40
И у старој држави су се дешавале овакве ствари, на жалост.. Једина разлика је што се овим болесницима тада бавила милиција, а данас - новинари ?
Subota 11.10.2014. 10:01
Deci treba pričati da se čuvaju nepoznatih ljudi, čuvaj se i Bog te čuva...
Subota 11.10.2014. 13:48
Necu da baksuziram ali u zadnje vreme mamljenje devojcica nije bilo samo u Nisu ko prati i drugu stampu povezace u nazad da je od skoro to postala opasna igra. Na pamet mi padaju svakojake gluposti ali Nis je blizu Kosova i Novopazarskih muslimana a cinjenica je da se otimaju zenska deca iz mnogih zemalja Evrope u koju sfrhu moze se samo naslutiti a takodje sumnjam da je rec bas o ovom vidu kriminala. Otete devojcice ,jer se ne radi o jednoj vec o pokusaju otmice nekoliko njih bi verovatno kanalima preko Kosova ,Albanije pa i Sandzaka zavrsile na bliskom istoku ako ne bas u logore DZihadista IS (Islamske Drzave) kao masine za stvaranje vojske ove bolesne drzave. Situacija je vrlo ozbiljna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online