Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 06.10.2014.
12:47 >> 15:41h
Beta A

Masovna grobnica Srba u selu Piskota?

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i Tužilaštvo Euleksa proveravaju informacije o postojanju masovne grobnice srpskih žrtava u selu Piskota, u opštini Đakovica, saopštilo je u Beogradu Tužilaštvo za ratne zločine.

U selu Piskota (opština Đakovica) mogli bi eventualno biti posmrtni ostaci žrtava zločina pripadnika OVK u logoru "Likovac" (Foto: Ilustracija)
 

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su u grobnici tela ljudi ubijenih u vreme oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

Srpsko tužilaštvo raspolaže infomacijama da bi na toj lokaciji mogli eventualno biti posmrtni ostaci žrtava zločina pripadnika OVK u logoru "Likovac".

Tužilaštvo Euleksa naredilo je tim povodom ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na toj lokaciji.

Raseljeni iz Đakovice: Nadamo se istrazi o masovnoj grobnici

Raseljeni Đakovčani izrazili su očekivanje da će međunarodna zajednica i Euleks istražiti masovnu grobnicu u selu Piskote kod Đakovice, u kojoj se, kako pretpostavljaju, nalaze posmrtni ostaci njihovih sunarodnika, i ovog puta krivce izvesti pred lice pravde.

"Na spisku nestalih Srba i danas se nalaze imena 73 civila iz Đakovice", rekao je predsednik udruženja Đakovčana Đokica Stanojević agenciji Beta i dodao da porodice pretpostavljaju da se mnogi od njih nalaze u toj grobnici.

Stanojević je rekao da Đakovčani zato pitaju međunarodne insitucuje u Prištini da li će ovog puta, kada je reč o masovnoj grobnici u selu Piskote, naći i izvesti krivce i zlocince pred lice pravde.

Pored ubijanja, kidnapovanja, silovanja Đakovčana pre 1999. godine i kasnije, njima su oduzata sva prava, zabranjeno im je da posete svoje kuće, svetinje svoja groblja, naveo je Stanojević.

"Zato međunarodne zvaničnike pitamo da li su u stanju da prognanim Srbima obezbede pravo na povratak i život u Đakovici", rekao je Stanojević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.10.2014. 14:23
Svakakva se cuda desavaju pa i ovo da se pokrene pitanje gde su poklani Srbi i gde su im masovne grobnice jer nase nazovi tuzilastvo za ratne zlocine na celu sa jednim izdajnikom i stranim placenikom i njegovim zamenikom cistim ustasom do sada su uvek okrivljivali samo Srbe za ratne zlocine te se nikako nemogu da nacudim kad ovo procitah da nece mozda neki od ovih dvojice fasista umret bilo bi mi jako zao da kerustine pocrkaju a da ne odgovaraju za sva zla sto su napravili Srpskom narodu
Ponedeljak 06.10.2014. 16:03
Zapadnjaci polako dizu ruke od siptarije.Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.
Ponedeljak 06.10.2014. 19:16
Nasa drzava godinama cuti,Tadic,Dacic,a sada opet Dacic devojka za sve,Vucic i Nikolic veleizdajnici.Niko vise ne spominje nase zrtve,priznali su Kosovo iako smo imali rezoluciju 1244 koja nam je garantovala suverenitet,ali Tadic je prihvatio EULEX,a Vucic i Nikolic veleizdajnici samo potvrdili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online