Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.10.2014.
00:30
Alo/I. K. A

Požar u GAK-u: Gušili smo se od dima!

U operacionoj sali GAK "Narodni front" je pre 10 dana izbio požar koji je pukom srećom prošao bez većih posledica, jer su protivpožarne i električne instalacije poslednji put renovirane 1988. godine! Kako Alo! saznaje, vatru u trećoj sali operacionog bloka izazvala je neispravna neonska sijalica koja je pala na plastični pod, ali će tek istraga, koja je u toku, pokazati da li su protivpožarni standardi primenjivani u našem najvećem porodilištu.

Protivpožarne i električne instalacije poslednji put renovirane 1988. godine?!
 

- Ta podna plastika je gorela gotovo bez plamena, a dima je bilo na sve strane. Gušili smo se i grcali od tolikog dima. Ništa se nije videlo. Sva sreća, bila je subota ujutru i u to vreme nije bilo operacija. Naježim se od pomisli da je to moglo da se desi i tokom operacije. Dobro smo prošli samo zahvaljujući brzoj reakciji naših ljudi. Uzeli su aparate i sprečili širenje požara i ugrožavanje pacijenata i osoblja u drugim blokovima - ispričao nam je jedan od očevidaca.


Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije, za naš list je potvrdio da su prošle subote tri vatrogasna vozila intervenisala na poziv iz "Narodnog fronta".

Istraga o požaru u sali je u toku

- Bio je požar, mi smo intervenisali i uzrok je zapaljena neonka koja je pala i zapalila pod. O propustima u protivpožarnoj zaštiti objekta možemo da pričamo tek posle istrage - izjavio je Milošević.


Direktorka Snežana Rakić objašnjava za Alo da svi sistemi protivpožarne zaštite u klinici postoje, ali da je osnovni problem što su protivpožarne i električne instalacije stare čak 26 godina. Uprkos tome, ona tvrdi da je GAK „apsolutno bezbedna ustanova”.

- Požar se desio pre desetak dana i ugašen je aparatima i pre dolaska vatrogasaca. Uredno smo prijavili nadležnima sve i to je nešto što se dešava. Ipak, moram vam reći da smo i pre ovog požara predali čitav elaborat Ministarstvu zdravlja i uputili zahtev da je neophodno zameniti električne i protivpožarne instalacije, jer su poslednji put renovirane daleke 1988. godine. I evo, još čekamo odgovor. Svih ovih godina problem su, naravno, pare. Svi sistemi postoje, ali je pitanje, kao i kod svih drugih starih stvari, kako funkcionišu. Kontrole, naravno, postoje i znate već kako to ide: one prođu i prihvate stanje kakvo jeste - ispričala nam je Snežana Rakić.

Ministarstvo još razmatra remont

Povodom alarmantnog stanja u kojem su instalacije u GAK-u, juče smo se obratili i Ministarstvu zdravlja, koje ni posle više meseci nije odgovorilo na zahtev direktorke ove ustanove Snežane Rakić. Do zaključenja ovog izdanja, Ministarstvo nas nije informisalo o sudbini projekta zamene instalacija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online