Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 27.09.2014.
17:04
blic.rs A

Majka izgorele dece: Nisam mogla da ih spasem

Sanja (3), Anđelka (5) i Milenko (9) Stanković nastradali su u požaru koji je izbio u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar. Majka Živana (27) spasla je samo bebu Milutina. Dvanaest sati posle tragedije majka je označena kao glavni krivac za smrt dece. Uhapšena je, a na predlog Trećeg tužilaštva u Beogradu sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Vatrena stihija odnela je troje dece (Foto: Ilustracija)
 

Majka je kroz suze govorila o tragediji koja se desila.


''Legla sam da spavam u baraci kad je izbila velika vatra, veliki plamen. Htela sam da izađem napolje s mojom decom'', rekla je ona, a prenosi ''Blic''.


Ona kaže da je unutra u trenutku nesreće bila mušema i mala sveća.
 

''Spasila sam samo jedno dete, koje je bilo unutra sa mnom'',  kaže ona.

Pročitajte još:

* Uhapšena majka dece izgorele u požaru

* Užas u Beogradu: Troje dece izgorelo u požaru

Na pitanje zašto nije spasla i ostalo troje dece, koji su bili s njom u istoj prostoriji, ona kaže da nije mogla.

''Spavala sam. Velika je vatra bila, veliki požar. Nemam više nikog, samo ovog malog'', objasnila je Živana kroz suze.


Vatra je izbila u baraci u kojoj su Stankovići živeli oko mesec dana, a požar je izazvala sveća koju su ostavili da gori kada su otišli na spavanje.


''Živana i deca su spavali. Odjednom je izbio požar, Živana se jedva izvukla sa bebom. Nažalost, nismo mogli da spasemo ostalu decu'', priča Sneža Stanković, Živanina sestra od tetke.


Peto dete, Bane (7), izbeglo je požar jer je te noći spavalo kod Sneže Stanković. Potresena Živana jedva je mogla da opiše šta se dogodilo.


''Htela sam da ih spasem, da se vratim po njih... Bila sam unutra i spavala sa najmlađim detetom. Uspavala sam ih nakon večere, a zatim sam otišla u krevet. Odjednom je buknula vatra. Sve je tako brzo izogorelo'', pričala je Živana za ''Blic'' neposredno pre hapšenja.


Živana Stanković je živela sama sa petoro dece u baraci od 20 kvadrata napravljenoj od kartona i dasaka. U nehigijenskom naselju nema struje i vode, kao ni asfaltiran put. Sve staze su u lošem stanju, a prilaz barakama je izuzetno otežan zbog blata. Živanine komšije kažu da su uslovi za život nepodnošljivi, a da većina njih živi od sakupljanja kartona i plastičnih boca.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 17:15
au -- sta bre pisete? Zao mi je svakog zivog bica !! No sta je trazila u Tom divljem naselju ako je imala a imala je smjestaj u drugom gradu i uz to primala socijalnu pomoc!! Cemu ovo uopste??
Subota 27.09.2014. 22:37
Suoprugu je moju ona ogrebala (PREPOZNALA JE) kad joj nije htela da joj udeli neki novac....stalno je prosila kod beogradjanke i drcno se ponasala...
Nedelja 28.09.2014. 10:40
Mogla je da pazi na njih, a ne da noću skitara negde...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online