Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 26.08.2014.
12:56
Blic A

Tijanin ubica napao još tri devojčice?

Monstrum Dragan Đurić (34) koji je ubio Tijanu Jurić (15) iz Subotice napao je još tri devojčice, otkriva za “Blic” otac stradale Igor Jurić.

Neutešni otac traži maksimalnu kaznu za ubicu: Igor Jurić sa tragično nastradalom ćerkom Tijanom
 

- Tijana nije jedino i prvo dete koje je Dragan Đurić napao. On je u svakom smislu zlikovac i ja sam dužan Tijani da on dobije maksimalnu kaznu. Saznao sam da je Đurić ranije napao tri devojčice, od kojih je dve maloletnice napastvovao. Odlučio sam da pronađem njihove očeve - jedan je mesar iz mesta Aleksa Šantić, a drugi je policajac i sada živi u Novom Sadu. Za ta dva slučaja ne znam da li postoji sudski trag, ali su se desili i proveriću sve što mogu - kaže Jurić za “Blic”.

“Tijanin zakon“

Igor Jurić je dobio od stručnjaka novosadskog Pravnog fakulteta predlog „Tijaninog zakona“ i prosledio ga ljudima koji su mu obećali da mogu da pomognu da on uđe u proceduru Skupštine Srbije. Jurići nemaju ništa protiv da se predlog usavrši naknadnim dopunama, a u slučaju da procedura ne može tako da ide sakupljaće potpise za peticiju.

Za treću devojčicu, Tijaninom ocu, prekjuče je ispričao mladić M.T. (25) iz Mišićeva kod Subotice. Naime, kako je ispričao mladić, Đurić je pre sedam godina u diskoteci „Odiseja“ u Bajmoku napadao i vukao za ruke K.V. koja je tada imala 15 godina.

Mladić se seća da je braneći drugaricu otrgao od Đurića, ali je on pošao za njima.

- Rekao mi je da mi je devojka jako lepa. Odgovorio sam mu da mi je to drugarica. Na moju molbu da nas ostavi na miru, Đurić je prosuo pivo po meni, a kada sam ga odgurnuo, udario me je flašom u glavu, uhvatio oko struka, podigao, bacio na zemlju i tukao - kaže ovaj mladić.

Kako kaže, došlo je obezbeđenje diskoteke i policija je podnela prijavu protiv njega.

Jurići angažuju ženu advokata

U Višem javnom tužilaštvu u Subotici biće saslušano još nekoliko svedoka. Jurićima je rečeno da je među njima i osoba koja je pronašla Tijanin telefon, zatim neko ko je pre ili posle ubistva devojčice bio sa Draganom Đurićem, kao i S.I, Tijanina najbolja drugarica iz Bajmoka koja je među poslednjima videla u noći nestanka i ubistva.
- Kada sam pročitao Đurićeve izjave, odlučio sam da advokat bude žena koja je i majka - kaže Igor Jurić.

- Šili su mi glavu i danas imam ožiljke na slepoočnici. Ceo slučaj je završio na sudu, ali samo zbog tuče. Imao je već tada dve uslovne kazne, a na prvih nekoliko ročišta se nije ni pojavio. Na suočavanju je lagao da me nije udario flašom i da sam mu ukrao jaknu. U sudnici je imao hladan pogled, kao da se ništa nije desilo - kaže M.T.

Postupak protiv Đurića je trajao oko godinu dana, ali se ne zna ishod tog suđenja.

Otac plakao dok je čitao Đurićev iskaz

Igor Jurić dodaje da je čitao četiri iskaza Dragana Đurića.
- Posle svega što je uradio mom detetu ne prihvatam čak ni kaznu od 39 godina i, recimo, 10 meseci. Najviše me boli to što ga je ona molila da je pusti i on je čak njoj rekao da ne brine, da će sve rešiti. Duša me boli, preplakao sam čitanje. Ne shvatam kakva je to životinja, a onda dobijem informaciju da nije sam angažovao advokata, već da su to najverovatnije učinili ljudi iz pojednih novina. To je zaista previše, malo je reći da sam razočaran - ogorčen je Igor, ali dok ne bude imao čvrst dokaz da iza odbrane ubice njegove Tijane stoji medijska kuća, neće javno izgovoriti ime tih novina.

Tijana Jurić
Petnaestogodišnju Subotičanku Dragan Đurić je, po sopstvenom priznanju, ubio u okolini sela Aleksa Šantić, a potom telo zakopao na deponiji.
Napad u diskoteci
Đurić je pre sedam godina u diskoteci „Odiseja“ zlostavljao tada petnaestogodišnju K.V. Policija tada nije podnela prijavu za napad, već samo za tuču.
Ordinirao oko Bajmoka
Igor Jurić ima informaciju da je Đurić pre izvesnog vremena napao i ćerku jednog mesara iz sela Aleksa Šantić, nedaleko od mesta gde je ubijena Tijana.
Žrtva i kći policajca
Treća devojčica, za koju se pretpostavlja da ju je napastvovao uhapšeni Đurić, ćerka je jednog policajca koji danas živi u Novom Sadu.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.08.2014. 13:06
Posto nema smrtne na dozivtnu zajedno sa dinkicem, tadicem sutanovcem, djilasom, cedom i ostalom bagrom i ubicama.
Utorak 26.08.2014. 16:05
Ето.....сад се откривају полако карте око ђурића да је и раније насртао на младе цурице и а му Тијана није прва жртва...... Исто као драган паравиња што је 2011. у јулу у камион примио Антонију Билић и читаву годину и по је у Хр трајала потрага за Антонијом а у међувремену је откривено да је драган као камионџија несметано пролазио све границе од Словеније, Хр, БиХ и Србије и свуда су се откривали његови или покушаји силовања или извршено силовање....... ДАКЛЕ МОНСТРУМИ СУ МЕЂУ НАМА.........
Utorak 26.08.2014. 16:09
Ха....нема Микија са Слобовом сликом да ламентира над црном ђурићевом судбином и да га у свему оправдава јер ето....умро му је тата, није се оженио, нема кућу, живи са мајком....црн му је живот па је морао да пије и да силује.... ПС: Хало...Пожега! Мики....јави се.......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online