Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 18.08.2014.
15:06 >> 15:57h
blic.rs A

Lukin otac: Malo je osam godina robije

Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića koji je 25. jula nastradao na Brankovom mostu, rekao je danas da je uvek verovao da će ubica njegov sina biti pronađen, ali i da misli da je zaprećena kazna od osam godina neadekvatna.

Od ranije poznat policiji: Marko Milićev
 

Bojan Jovanović je rekao da ga je ministar Stefanović zvao rano jutros i da mu je lično saopštio vest da je ubica njegog sina pronađen.

"Kada je reč o ažurnosti policije, mogu samo da kažem da su to ljudi starog kova i da su dobro uradili svoj posao", kazao je Bojan Jovanović.

"Ta vest za mene nije radosna, niti sam ushićen, nije za mene bitno ko je to, prosto sam prazan. Ali mi je drago što je otkriven 40. dana od njegove smrti. Ja bih uputio apel ministru da mi svi zajedno utičemo da se zakon promeni, ne vidim razliku u tome da li je neko ubijen pištoljem ili automobilom, ali zakon je takav kakav je. Koliko će taj neko dobiti opet nije na meni da sudim niti će to meni vrati Luku, ali sve se može kad se hoće", rekao je Bojan Jovanović.

Majka stradalog Luke Jovanovića, Sanja, rekla je da se zahvaljuje ministru policije Nebojši Stefanoviću i inspektorima koji su radili na slučaju otkrivanja ubice sa Brankovog mosta.

''Ministar Stefanović nas je pozvao pre konferencije za štampu, da nam kao čovek, Nebojša, a ne ministar policije, saopšti da je ubica nađen, jer je znao koliko to iščekujemo. Jako sam se potresla kada sam čula da je reč o narko dileru, da je sa njim bilo još šestoro ljudi, od kojih su tri devojke... Nećemo mi da im sudimo, time će se baviti sud, a nama je bitno da možemo da odemo na Lukin grob, znajući da se naš trud isplatio'', kaže Lukina majka za ''Blic'', napominjući da se neizmerno zahvaljuje inspektorima Branku Panteliću i Milošu Frtuniću, koji su njoj i njenom suprugu sve vreme bili podrška i ulivali hrabrost.

Lukini roditelji želeli su da posebno pomenu i 120 pripadnika MUP-a koji su danonoćno radili na terenu ne bi li otkrili identitet vozača “kantrimena”, za kojim je tri nedelje Srbija tragala.

Policija je uspela da identifikuje ubicu Luke Jovanovića, a njegovo hapšenje se očekuje u narednim danima. Radi se o Marku Milićevu, koji se trenutno krije u Turskoj.

Ubica Luke Jovanovića u Turskoj

Marko Milićev je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim delima. Kako je na konferenciji rekao ministar Stefanović, on se sumnjiči za više krivičnih dela, mahom u vezi s prometom droge. Milićev, koji se ranije prezivao Marković, bio je u Srbiji osuđen i zbog pokušaja ubistva, na tri godine i šest meseci, a kaznu je odležao i 2011. izašao iz zatvora. On je, takođe, u Štutgartu bio osuđen na dve godine i dva meseca.

Inače, Milićev je odavno poznat policiji zbog niza krivičnih dela, a sumnja se da je pripadao određenoj organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja se bavi dilovanjem narkotika, rekao je ministar.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.08.2014. 15:24
Ovom Krvniku i Ubici 40 godina robije!Faca mu je odvratna!
Ponedeljak 18.08.2014. 16:24
Ovaj se sigurno nece popraviti. Takvima treba ugraditi cip i nadzirati ga nakon robije.
Utorak 19.08.2014. 14:59
Марко Милићев је раније због покушаја убиства био осуђен на 3 године и 6 мјесеци, У Њемачјој такође био осуђен на 2 године и 2 мјесеца..... Углавном министар Стефановић је родитељима рекао ко је убица њиховог сина али још није ухапшен јер се крије у Турску?! Да ли је министарство унутрашњих послова Србије расписало међународну потјерницу преко Интерпола поготово што се ради о опасном криминалцу?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online