Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.04.2010.
15:41
Tanjug A

Ubica iz Ćuprije pucao zbog neuzvraćene ljubavi

Policija je danas uhapsila Toplicu Markovića (30 ) iz sela Krušara, nadomak Paraćina, osumnjičenog za ubistvo dve devojke iz istog mesta, čija su tela pronađena u Adi, nedaleko od Morave, izjavio je Tanjugu direktor policije MIlorad Veljović. Toplica Marković priznao je da je ubio dvadesetšestogodišnju Ivanu Stojković i sedam godina mlađu Biljanu Obradović, saznaje RTS. Kao motiv, naveo je Ivaninu neuzvraćenu ljubav.

Automobil kojim su devojke došle u šumu
 

Tela apsolventkinje Stomatološkog fakulteta u Beogradu Ivane Stojaković (26) i devetnaestogodišnje maturantkinje paraćinske gimnacije Biljane Obradović pronađena su juče ujutru.

Istog dana, samo uveče, na Fejsbuk profilu osumnjičenog, u 22 sata i 52 minuta, sa mobilnog telefona ostavljena je poruka: "Ko god je proveo i minut sa Ivanom u društvu, zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu".

Osumnjičeni, Toplica Marković, uhapšen je danas zajedničkim naporima Policijske uprave u Jagodini i pripadnika kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Osumnjičeni: Toplica Marković

Veljović je Tanjugu rekao da je utvrđeno da su se 4. aprila, oko 04,00 časova, Stojković Ivana i Obradović Biljana vraćale iz Jagodine vozilom marke "honda", vlasništvo oca Stojkovićeve.

Na putu u neposrednoj blizini njihovih kuća, naveo je Veljović, zaustavio ih je Toplica Marković i seo na zadnje sedište vozila.


On ih je potom primorao da se odvezu do mesta Ada, u neposrednoj blizini Morave, udaljenom oko pet kilometara od sela.

Tada je, precizirao je Veljović, došlo do verbalnog sukoba Markovića i Stojkovićeve, nakon čega je on sa dva hica iz pištolja marke CZ-M70 kalibra 7,65 mm pucao u glavu Stojković Ivane.


Obradovićeva je pokušala da pobegne iz vozila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a, nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko dva i po metra od vozila, on joj je prišao i ispalio hitac u slepoočnicu.


Veljović kaže da se Marković nakon toga pešice udaljio sa mesta zločina u pravcu sela Krušar, a u jutarnjim časovima se pridružio potrazi rodbine za devojkama.
Marković je danas uhapšen kao neposredni izvršilac ovog krivičnog dela, odnosno ovog monstruoznog dvostrukog ubistva, kazao je direktor policije.


On je dodao da policija u saradnji sa istražnim sudijom Višeg suda u Jagodini i višim tužiocem iz Jagodine, nastavlja rad na rasvetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih za ovo dvostruko ubistvo.

Četvrtak 17.11.2011. 11:59
bolesnik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online