Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 06.07.2014.
09:21
Blic A

Poliajac zaspao i poginuo sa uhapšenim

Uzrok nesreće na Ibarskoj magistrali, u kojoj su poginuli policajac Damir Grubač (34) i osumnjičeni prodavac droge Besim Bahtijarević (46) iz Novog Pazara, najverovatnije je san koji je stigao policajca Grubača. On je sa dvojicom kolega rano ujutru krenuo iz Subotice kako bi "maricom" transportovali za Novi Pazar osumnjičenog.

"Marica" direktno udarila u šleper
 

Za sada se sumnja da je Grubač zaspao za volanom marice i naglo skrenuo u levu stranu. U tom trenutku, direktno je udario u šleper "man", vlasništvo "Kompani drum" iz Novog Pazara, kojim je upravljao Novopazarac R. M. (34).

"Kombi je bez ikakvog razloga odjednom skrenuo ulevo i udario u šleper. Marica se kretala koliko je i ograničenje na putu, oko 60 kilometara na čas. Vozili su sasvim normalno, jer sam ih pratio nekih pet, šest kilometara. Ne znam da li je uzrok pospanost vozača", rekao je za "Blic" Milovan Pavlović iz Ušća koji je bio u koloni vozila iza policijskog kombija.

U udesu su teško povređeni policajci Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34).

"Ivić ima smrskanu potkolenicu, operisan je nekoliko sati i pokušavamo da mu spasimo nogu. Janković ima višestruke prelome. Helikopterom će biti prebačen na lečenje u Beograd", rekao je Zvonko Veselinović, direktor Zdravstvenog centra “Studenica” iz Kraljeva.

Vozaču kamiona R. M je povređena šaka. Sudar nije želeo da komentariše. Tokom davanja izjave policiji više puta je uplašeno ponovljao kako će završiti na vešalima zbog tragedije.

"Izgubili smo momka i po"

"Izgubili smo momka i po, divnog mladića, korektnog policajca", kažu stanovnici Čonoplje na vest o smrti Damira Grubača.


Grubač je sa starijim bratom u ovom selu kraj Sombora početkom devedesetih našao utočište kod jednog sveštenika i rodbine, da bi im se nekoliko godina kasnije pridružili i roditelji prognani iz jednog sela kraj Bjelovara.


Skrhani bolom u porodičnoj kući su se okupili najbliži prijatelji, rođaci, komšije, policajci. Damir im je drugi sin kojeg su, za nepunih 15 godina, izgubili u saobraćajnoj nesreći. Prvenac im je stradao na putu Stanišić - Svetozar Miletić.


"Znam da ni starijeg još nisu preboleli. To je bilo 8. jula, dakle izgubiše i drugog sina tri dana pre te godišnjice. Evo, sada može da se dogodi da baš na taj dan pokopaju i drugog sina", rekla je uplakana komšinica.

Pazarac na poternici tri godine

Novopazarac Besim Bahtijarević (46) je po poternici suda iz Novog Pazara uhapšen u Subotici pod optužnicom za dilovanje drogom, a maricom je transportovan u Novi Pazar. Bio je član organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila narkotika sa Kosova ka Novom Pazaru i dalje ka centralnim delovima Srbije. Pojedine članove ove grupe, novopazarska policija uhapsila je jula 2011. a među nekolicinom dilera koji su od tad u bekstvu bio je i Bahtijarević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.07.2014. 09:22
Tragedija. neka im je laka crna zemlja,.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online