Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.07.2014.
09:51
blic.rs A

Janković lagao da ima rak prostate

Pritvoreni čelnik Privredne komore Beograda dr Milan Janković izbegavao je suđenja i saslušanja pred tužiocem dostavljanjem falsifikovanih nalaza sa privatnih klinika da je teško oboleo, tvrde beogradski mediji.

Tereti se da je zloupotrebio službeni položaj: Milan Janković
 

Janković je uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i uzeo stan od 102 kvadratna metra u Sokolskoj ulici na Vračaru, piše ''Blic''.

Time je oštetio komoru za 21,8 miliona dinara. Komora je 11. marta 2009. direktoru kupila stan u centru Beograda za 26 miliona dinara, a on ga je istog dana otkupio za 4,2 miliona dinara. Na taj način je stan manje platio za 230.687 evra, navodi beogragski list.

Stan je komora kupila Jankoviću na osnovu falsifikovanih dokumenata kojima je direktor PKB dokazivao da nema rešeno stambeno pitanje, pa mu je stan kupilo preduzeće.

Janković ima poslovni prostor kod Magistrata u Zemunu, dva stana i kuću u Beogradu i nikako nije mogao da konkuriše za stan. U malverzacijama mu je navodno pomagala i Ivana Zeljković, generalna sekretarka PKB, koja je takođe uhapšena. U tužilaštvu otkrivaju da je malverzacija otkrivena kada je jedan od zaposlenih u komori prijavio policiji kako je Janković dobio stan od preduzeća i kako ga je otkupio za samo 435 evra po kvadratu.

''Janković je duže vreme izbegavao da ide na saslušanja u sudu i pred tužiocem o tom stanu. Kao opravdanje dostavljao je dokumentaciju da ima rak prostate. Nalazi su potpisivali privatni lekari i nismo mogli da ih proverimo. Lekari su mu za takvu dijagnozu prepisivali samo lekove za visok pritisak'', otkriva izvor ''Blica''.


Jednom prilikom, Janković je pojavljivanje pred sudom izbegao i zbog toga što mu je u Crnoj Gori ''krenuo kamen iz bubrega'', piše beogradski list.

''Na kraju smo tražili medicinsko veštačenje, kojim je utvrđeno da je Janković zdrav i da može da dolazi na saslušanja, a zatim je i uhapšen'', dodaje izvor novina.

Sreda 02.07.2014. 10:05
Vidi mu se po ovoj govedjoj faci da je lopov i prevarant.
Sreda 02.07.2014. 12:48
Tako, su otimane pare od firmi konkretno ovog alavog je sa stanom obezbedio "čuveni" Djilasov PKB, sigurno je alavko platio tu "uslugu", kao i mnogi drugi. Mogao bi i Tasovac, malo da pročešlja papire, dodeljenih stanova BU u Novom Beogradu, i tamo su radili falš papiri, sve se to zna, al niko još ne vraća opljačkano od Naroda i Srbije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online