Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.03.2010.
23:41
novosti.rs A

Poštenje i imovina Karića pod istragom?

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala počelo je da ispituje poslovanje bivšeg predsednika "BK grupe" Bogoljuba Karića, saznaju "Novosti".

Bogoljub Karić

Cilj finansijske istrage, prema rečima našeg sagovornika, jeste da se utvrdi da li su Karić i njegova braća stekli svu imovinu, čiji su vlasnici, na zakonit način.

Zasada se prate novčani tokovi i ispituju bankovni računi. Kada će tužilaštvo da "izvaga" šta je kupljeno legalnim novcem, a šta je, eventualno proisteklo iz kriminala, još se ne zna.

Još 2006. godine, počeli su da se nižu jedan za drugim pozivi poreske policije i istražnih sudija, ali im se Bogoljub slabo odazivao. Tako je za njim raspisana i crvena Interpolova poternica.

Najviše pažnje je izazvao slučaj "Mobtel", koji se vodio pred bivšim Okružnim sudom u Beogradu, današnjim Višim sudom. Policija je podnela krivične prijave protiv 14 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja, teške 115 miliona evra. Osumnjičeni su, kako se tvrdilo, oštetili državu preko Javnog preduzeća "PTT Srbije", kao suvlasnika "Mobtela".

Pored Bogoljuba Karića, osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj za 2,4 milijarde dinara, prijava je podneta i protiv njegovog brata Sretena, generalnog direktora "Mobtela", kome se na teret stavlja duplo veća šteta.

Na prijavama su imena njihovog brata Zorana, zatim Patrika Harpura, Vidomira Parežanina, Žanke Radić, Snežane Kostić, Jovanke Babić, Tamare Đuričić, Turije Veronike Peterski i Branka Krstonošića, zatim Dušana Đorđevića, Tatjane Rakas, Gorana Božića, Pante Uroševića i Bogoljuba Lazića.

Podnet zahtev za trajno oduzimanje Legijine kuće

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević podneo je u ponedeljak zahtev Specijalnom sudu da se bivšem komandantu JSO Miloradu Ulemeku Legiji trajno oduzme deo kuće u Ulici Ilije Stojadinovića 87, u beogradskom naselju Filmski grad.
Ovaj objekat na Ceraku prvi je na koji je Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom stavila pečat. Spornu trećinu kuće, površine 178 kvadrata, ispraznila je 24. juna 2009. godine Aleksandra Ivanović, Legijina supruga. Dan kasnije, u kući su isključene instalacije, a nadležni su promenili brave i - zapečatili je.
U Direkciji još ne znaju šta će se ubuduće nalaziti u kući, jer se čeka odluka suda o njenom trajnom oduzimanju. Prema ranijim prognozama, u nju bi mogao da se smesti vrtić ili centar za stare osobe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online