Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.06.2014.
08:29 >> 13:00h
Z. Marjanović - Vesti A

Čačak: Popili po piće, pa drama - ubistvo i otmica

Prava drama odigrala se u kafani “Kod Milinka“ koja se nalazi na obilaznom putu oko Čačka, u mestu Konjevići. Prema očevicima događaja koji su u šoku i iz razumljivih razloga ne žele da im imena budu objavljena, kažu da se sve odigralo kao na filmu.

Policija vrši uviđaj u kafani "Kod Milinka" u Čačku gde se odigrala prava drama
 


- Željko Ivanović je sedeo za kafanskim stolom sa jednom devojkom, a nakon izvesnog vremena pridružio im se i Aleknadar Marjanović. Naručili su dva-tri pića, razgovarali su i ništa nije nagoveštavalo nekakav sukob. U jednom trenutku za njihovim stolom je započela žestoka svađa između Marjanovića i Ivanovića nakon čega je Ivanović izvukao pištolj i pucao u Marjanovića pet ili šest puta i on je mrtav pao pored stola za kojim su sedeli. U tom trenutku u kafani je zavladala neopisiva panika. Neki gosti su spas potražili iza šanka, neki pod stolovima, ali svi su bili u velikom strahu - kaže za “Vesti“ očevidac ubistva u kafani “Kod Milinka“.
 

Poznanstvo sa Legijom

Željko Ivanović je u Čačku poznat kao vlasnik taksi udruženja “As taksi“ i kao brat Voja Ivanovića koji je, nezvanično, blizak prijatelj sa Miloradom Ulemekom Legijom i Zvezdanom Jovanovićem. Ipak, prema tvrdnji Čačana, Vojo Ivanović se klonio kriminala i ževio je od posla kojim se lagano bavi.

Ubrzo posle ubistva Marjanovića do kafane je stigla policija, ali tada je započeo drugi deo drame jer Ivanović nije dozvolio gostima da napuste kafanu, zaključao je vrata i nije hteo da se preda policiji, preteći da će bombom pobiti sve goste koji su se zatekli u kafani. Policija je sa ubicom otpočela pregovore koji su trajali sat i po.


- Svaki minut u tih sat i po vremena bio mi je kao večnost jer sam svakog trenutka očekivao da Ivanović aktivira bombu. Na kraju, Ivanović je odlučio da se preda policiji i mirno je izašao iz kafane čime je ovaj deo drame, za nas koji smo bili gosti, bio najdramatičniji - kaže gost kafane koji je još uvek pod utiskom onoga što je video i doživeo.

Tek poneki gost "Kod Milinka" dan posle tragičnog događaja
 


U međuvremenu, na mesto događaja stigla je i hitna pomoć koja je nakon pegovora sa Željkom Ivanovićem ušla u kafanu, u kojoj su lekari mogli samo da konstatovala smrt Aleksandra Marjanovića i pruže pomoć devojci koja je sa Ivanovićem i Marjanovićem bila u društvu i kojoj je u toku događaja i kasnije tokom pregovora sa policijom nekoliko puta pozlilo. 

Ubio čoveka, pa se zaključao u kafani


Situacija ispred kafane “Kod Milinka“ dodatno je iskomlikovana pošto su na mesto ubistva stigli rođaci i prijatelji ubijenog Aleksnadra Marjanovića uz povike da će osvetiti ubijenog, a jedan od njih je zapretio i kamermanu RTS-a “da će ga zubima zaklati“ ako nastavi da snima, posle čega je ekipa nacionalne televizije napustila mesto događanja. Zbog opasanosti od eskaliaranja sukoba pozvana je i inteventna jedinica policije, koja je obezbeđivala istražne organe i novinare.


Istragom koju vodi Više tužilaštvo u Čačku biće ustanovljeni pravi razlozi koji su doveli do ubistva Aleksandra Marjanovića, ali, nezvanično, najverovatnije je da se radi o nerasčišćenim poslovnim odnosima. Naime, Željko Ivanović je vlasnik taksi uruženja “As taksi“, a Marjanović je imao nekoliko svojih vozila koja su radila za ovo udruženje. Postoji i pretpostavka da je Marjanovć pokušao da reketira Ivanovića. Ipak, istina će biti utvrđena istragom koja je u toku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online