Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.06.2014.
07:40
B. B. A

Srbin u bekstvu 21 godinu

Posle dve decenije od ubistva švajcarskog penzionera Hansa Niklausa (80) iz Dulikena, ovaj misteriozni zločin je konačno do kraja rasvetljen. Prvo je u maju ove godine uhapšen Demir H. (51) koji se sumnjiči da je bio saučesnik u zločinu, a koji je pred sudom u Olten-Gesgenu već osuđen na osam godina zatvora. Prošle nedelje je posle 21 godine bekstva uhapšen i počinilac ubistva Živojin Demirović (40) iz Prokuplja.

Privođenje Demira H. u Švajcarskoj
 

Zločin se dogodio 1. avgusta 1993. godine kada su dvojica tada nepoznatih muškaraca brutalno pretukla starca u njegovom stanu. Potom su ga davili, ujedali i gušili jastukom, da bi ga na kraju ubili. U stan ovog starca su provalili misleći da penzioner u njemu čuva 50.000 švajcarskih franaka.

Suđenje u Prokuplju

Postupak protiv Demirovića preuzeo je sud u Prokuplju, a trenutno se radi na prevođenju dokaza i dokumentacije koje su poslali švajcarski istražni organi. Posle toga sud će odlučiti o nastavku krivičnog gonjenja.

Tokom istrage, sud je zahvaljujući dokazima nađenim u stanu rekonstruisao šta se dešavalo tokom ubistva i zaključio da je Demir H. bio u stanu, što je ovaj kasnije i priznao, odbacujući optužbe da je starcu naneo smrtonosne povrede. On je imenovao Demirovića kao saučesnika, za koga je ustanovljeno da je odmah posle zločina pobegao u Srbiju i da tu živi.


Švajcarsko tužilaštvo je potom stupilo u kontakt sa srpskom policijom i pokrenuta je zajednička istraga. Saradnja je donela brze rezultate, tako da je slučaj, koji je godinama važio za nerešen, uskoro u potpunosti rešen. Kako saznajemo, ključ za pokretanje istrage sa mrtve tačke bila je anonimna dojava, koju je policiji dostavila nepoznata osoba u avgustu 2011. godine.


Demirović je posle ubistva živeo u Prokuplju, oženio se i ima tri sina. Njegova supruga Ljiljana Jeftović bila je šokirana kada je uhapšen i još ne može da poveruje kako je njen muž bio u stanju da uradi tako nešto.


- Živeli smo srećno. Živojin je dobar otac. Ne mogu da verujem da sam 21 godinu volela ubicu - rekla je ona za medije.
 

I Demirovićevi roditelji tvrde da nisu ništa slutili.
 

- Otišao je prvo u Nemačku, a zatim u Švajcarsku kada je imao 18 godina. Ostao je najviše mesec dana i vratio se bez dinara u džepu - tvrde oni.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.06.2014. 09:48
A policajac je kao iz neke komedije...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online