Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.05.2014.
09:10
B. Đokić - Vesti A

Policija hapsi "lešinare"

Od kada je uvedeno vanredno stanje stopa kriminala pala je za 50 posto, pogotovo na ugroženim područjima, izjavio je direktor policije Milorad Veljović. Međutim uprkos padu kriminala, policija se svakodnevno susreće sa lopovima koji iz poplavljenih područja kradu sve vredne stvari. Tako su policajci iz beogradske opštine Stari grad, koji među ostalima patroliraju Obrenovcem, uhapsili Zorana V. (37) kod koga je nađen veliki broj pokradenih stvari iz napuštenih domova.

Stopa kriminala pala za 50%. Ipak, policija se svakodnevno susreće sa lopovima koji iz poplavljenih područja kradu sve vredne stvari: Direktor policije Milorad Veljović
 

- Njega smo zaustavili na ulici jer nam se učinio sumnjiv. Odveo nas je do svog stana u Obrenovcu i tamo smo našli ukradenu kameru za video-nadzor, veliku količinu hrane, kućnih potrepština, ženske cipele, kao i jednu vazdušnu pušku. On je priznao da je krao iz napuštenih kuća - nezvanično saznajemo u policiji.


Takođe, u Obrenovcu su u noći između srede i četvrtka policajci priveli pet osoba, tri muškarca i dve devojke pod sumnjom da su u ovom gradu uprkos vanrednom stanju prodavali narkotike.


- Kod devojaka smo našli dva paketića heroina, a kod trojice muškaraca gotovo dve i po hiljade evra. Sumnjamo da je novac zarađen na prodaji droge. Kada smo hteli da ih zaustavimo radi kontrole, oni su počeli da beže, pa su nakon kraće jurnjave uhvaćeni - dodaje izvor "Vesti".

Državni organi su najavili najoštrije sankcije prema svim počiniocima krivičnih dela, pogotovo na ugroženim područjima.

Ukrali 60 dinara

U centru Vranja obijena je tamošnja Turistička organizacija iz koje su lopovi odneli laptop i 60 dinara iz kase. Provalnici su ispreturali sve prostorije Turističke organizacije i osim laptopa, našli samo 60 dinara koji su se nalazili u kasi. Pretpostavlja se da su zbog manjka policajaca, koji su većinom u odbrani poplavljenih područja, lopovi iskoristili situaciju kako bi obili ove prostorije.

- Te krađe ne smatramo da tako kažem običnim, već izuzetno teškim krađama i ti ljudi moraju snositi adekvatne konsekvence. Mi ćemo u tom pogledu u potpunosti istrajati - izjavio je Veljović za medije.


On dodaje i da policija stalno patrolira ugroženim područjima i da neće dozvoliti da se neko drzne da zloupotrebljava i krade onima kojima je najteže, odnosno onima koji su ostali bez članova porodice i imovine.


Tako su u Jagodini i Paraćinu uhapšeni B. S. (35) iz Aleksinca, V. M. (26) iz Paraćina i D. K. (27) iz Jagodine zbog krađa počinjenih u ova dva grada tokom poplava. Tako je B. S. ukrao vrata garaže oštećena poplavom u jednom dvorištu u Paraćinu, dok je V. M. ukrao mobilni telefon vlasniku kineske radnje koja je poplavljena, a onda ga pretukao. D. K. je metalnom šipkom obijao podrume i iz njih krao vredne stvari.

POVEZANE VESTI

Petak 23.05.2014. 09:42
Za pocetak mogli bi objaviti puna imena i prezimena lesinara, a ne samo inicijale.
Petak 23.05.2014. 21:33
Pre su takve na zid!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online