Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 16.05.2014.
09:09
B. Đokić - Vesti A

Misteriozni general Papaja

Ko je misteriozni general Papaja, koga je za sve što mu se događa optužio na svom suđenju narko-bos Darko Šarić, bila je glavna tema spekulacija u srpskim bezbednosnim službama protekla dva dana.

Na koga li je mislio Darko Šarić...

Tokom saslušanja u Specijalnom sudu u Beogradu, Šarić je na suđenju za pranje 22 miliona evra izjavio kako je ceo postupak protiv njega montiran.


- Protiv mene je ceo proces montirao general Papaja. Reč je o policijskom generalu, ali neću otkriti ko stoji iza ovog nadimka. General Papaja me je pržio na vatri četiri godine. E neka se on sada malo peče, jer zna šta je uradio. Da ne bude spekulacija, odneću sve tajne u grob - izjavio je Šarić.


Nakon što se zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić obratio predsedniku sudskog veća navodeći kako Šarić ne iznosi informacije do kraja i da bi trebao da kaže ko je "general Papaja" i kakve on ima veze sa postupkom. Šarićev advokat Radoslav Baćović rekao je kako je njegov klijent već rekao da neće da odgovara na pitanja.


Odmah potom počele su spekulacije ko je taj policijski general i da li je u pitanju stvarna osoba ili Šarić na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa sebe i suđenja, kako bi prebacivanjem odgovornosti na neku misterioznu osobu olakšao svoj položaj i u javnosti se prikazao žrtvom.
 

Političari Šarićevi svedoci

U nastavku suđenja očekuje se da Šarić pozove i neke političare u svoju odbranu. To pitanje postavljeno je i njegovom advokatu Baćeviću.
- Nismo još uvek pozvali političare kao svedoke odbrane, a videćemo da li ćemo i kada - izjavio je on.

- Ne znamo na koga je mislio Šarić svojom izjavom. Ukoliko je on sa nekim policijskim funkcionerom sarađivao tokom šverca droge, to treba i da kaže na suđenju. Ovako su to samo spekulacije bez ikakvih osnova. Imamo operativne informacije da je gostio i pretpostavljamo davao novac ne samo nekim policajcima, već i političarima, javnim ličnostima, ali za to nema još uvek konkretnih podataka. Ako nešto zna,to slobodno može i da kaže - nezvanično su juče saznale "Vesti" u vrhu MUP Srbije.


Inače, advokat Baćović je nakon suđenja izjavio da ni on ne zna ko je taj "general Papaja".


- Moj branjenik bi mogao otkriti identitet te ličnosti u nastavku suđenja, ali u drugom procesu koji se protiv njega vodi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike - naveo je Baćević.

POVEZANE VESTI

Petak 16.05.2014. 09:41
SVE ovo je jedna velika farsa . Šarića NIKO ne optužuje iz Južne Amerike gde je "pronađen kokain" a optužuju ga ovde gde NISU NI VIDELI NJEGOV KOKAIN . Inače Homen , Malovićka i DS BRATIJA mu je ZAPLENILA I PRODALA IMOVINU BEZ IJEDNE PRAVOSNAŽNE PRESUDE . TO MOŽE SAMO U "PRAVNO UREĐENOJ" SRBIJI . AKO BUDE SMEO I AKO PROGOVORI A IMA ŠTA DA KAŽE MNOGIMA ĆE BITI VEOMA TEŠKO .
Petak 16.05.2014. 10:58
Meni je ovaj čovjek najmanje kriv. Čovjek je štetočina, ali ništa manja od onih koji su njemu i Miškoviću dozvoljavali sve i svašta. Gdje su političari da im se sudi zbog njih???? Oni su sve dozvolili. Oni su najveći krivci treba prvo oni da se nađu u zatvor i da im se sudi. Čitav vrh DS-a tu spada, pa onda i drugi. No, treba zatvora za toliku ekipu.
Petak 16.05.2014. 09:57
Pa nesme ništa da kaže jer oni sada drže vlast u Srbiji i samo da zucne tek bi najebao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online