Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.03.2010.
05:50 >> 07:02h
A. B. - Vesti A

"Fantom sa lancima" napisao knjigu o svojim zločinima

Crnogorac Svetislav Danilović (54), kojeg su austrijski mediji nazvali "Fantom sa lancima" zbog toga što je svoje žrtve uvek vezivao lancima i koji je pre nekoliko dana uhapšen u Srbiji na osnovu austrijske poternice, napisao je knjigu o svojim zločinima! Svom "delu", napisanom na 260 strana, dao je naslov - "Želeo sam da ih sve otmem"!

Čeka izručenje Austriji: Svetislav Danilović

Policija sumnjiči Danilovića za desetine otmica u Austriji i Švajcarskoj, a u knjizi Danilović, koji je oženjen sa srpskom policajkom i čija ćerka i unuci žive u Austriji, nije izostavio gotovo ništa. U svom "delu" do detalja je opisao svoje kriminalne poduhvate.


Austrijska policija je, zajedno sa srpskim kolegama, uspela da zaustavi kriminalni pohod "Fantoma sa lancima". Pukovnik austrijske kriminalističke službe Franc Polcer izrazio je zadovoljstvo što je "opasni međunarodni zločinac" uhapšen.

On je ocenio da Danilović ima "veliku kriminalnu energiju", te podsetio da je on osumnjičen za provale, otmice, zlostavljanje i slično.


- U svom rancu, Danilović je uvek imao lance kojima je vezivao svoje žrtve. Tokom istrage, nađeni su i nacrti iz kojih se vidi da je planirao nove otmice i ucene - istakao je Franc Polcer u izjavi za austrijske medije.


Daniloviću se na teret stavlja da je kao taoce uzimao švajcarske milionere, ali i jednog grofa i ženu bankara u Donjoj Austriji. Posle višemesečne potere, "Fantom sa lancima" je lociran u Srbiji gde je u ponedeljak i priveden. Njemu su srpske vlasti odmah odredile i ekstadicioni pritvor.

Hici, pa bekstvo


Austrijska policija navodi da je jednom prilikom Danilović čak pucao u pravcu vlasnika jedne od poharanih kuća. Tom prilikom je, bežeći, izgubio jedan laptop. Na bekstvo u Srbiju Danilović se odlučio kada je situacija u Austriji postala suviše rizična po njega. Kada je tlo u Austriji postalo prevrelo za Danilovića on je rešio da pobegne u Srbiju.

Zločinački tragovi uhapšenog Crnogorca mogu da se prate sve do početka devedesetih godina kada je, navodno, kidnapovao šefa jednog koncerna u Švajcarskoj.

Posle dugogodišnje zatvorske kazne, on je proteran iz Švajcarske, a potom je proteklih godina u više navrata počinio krivična dela u Donjoj Austriji.


Austrijski mediji pišu da je Danilović, lancima koje je uvek nosio sa sobom, vezao, između ostalih, i suprugu direktora jedne banke. U kući direktora banke on je vezao i satima zlostavljao direktorovu suprugu.

Navodno je, takođe, vezao i oteo jednog austrijskog grofa, kojeg je nedugo potom ostavio vezanog lancima u šumi. Ovo krivično delo dogodilo se prošlog oktobra u Kornojburgu.

Danilović je upao u kuću, gde je započeo premetačinu u kojoj su ga prekinuli grof i njegova supruga. Usledila je tuča u kojoj je Danilović uspeo da savlada bračni par i da ih veže. Ženu je ostavio vezanu u kući, ali je grofa, zajedno sa plenom, strpao u automobil i odvezao do jedne šume. Tamo je grofa vezao za drvo i potom pobegao.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online