Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 17.04.2014.
17:21 >> 19:57h
Beta A

Krivične prijave Slavici Đukić Dejanović i Goranu Ješiću

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu protiv ministarke zdravlja Srbije Slavice Đukić Dejanović, potpredsednika Vlade Vojvodine Gorana Ješića i još osam funkcionera, zbog sumnje da su dali lažne podatke o imovini ili je nisu prijavili.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv Đukić Dejanović, Ješića i još osam funkcionera, zbog sumnje da su dali lažne podatke o imovini ili je nisu prijavili
 

Prijava Republičkom javnom tužilaštvu podneta je i protiv bivšeg direktora Inspektorata za rad Dragoljuba Peurače, koji je 19. marta uhapšen zbog sumnje da je primio 15.000 evra mita.

Za izbegavanje zakonskih obaveza sumnjiče se i generalni direktor Javnog preduzeća za skloništa Vladan Skadrić, bivši direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović, sudija Privrednog suda u Beogradu Ružica  Banjalučkić, bivši član Komisije za hartije od vrednosti Đorđe Jovanović i još tri osobe.

Nadležnim državnim organima podneto je i 15 izveštaja o funkcionerima za koje se sumnja da su izvršili krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, ali Agencija nije objavila njihova imena jer bi se time moglo ugroziti ili otežati vođenje postupka, dodaje se u saopštenju.

Ješić: Protiv mene je moderno podnositi prijave

 

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da nije upoznat sa sadržajem krivične prijave koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

"Očekujem da mi sada još samo Agencija za kontrolu leta napiše krivičnu prijavu, jer je očigledno sada u modi da svi podnose prijave protiv mene", rekao je Ješić.

 

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu protiv Ješića i još devet funkcionera, zbog sumnje da su dali lažne podatke o imovini ili je nisu prijavili. Državna revizorska institucija (DRI) juče je objavila da je podnela krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca Opštine Inđija u 2012, kada je bio predsednik opštine.

 

Ješić je juče za agenciju Beta rekao da se radi o novcu kojim je opština Inđija plaćala lekare u Domu zdravlja, jer je to bilo u interesu građana, i dodao da bi ponovo učinio isto. On je ocenio da navodi iz prijave nemaju nikakvog smisla, te da se ponovo vrši pritisak na njega, kao što je to bilo i u aferi sa aflatoksinom u mleku.

 

Ješić je dodao da je državni revizor "u funkciji Srpske napredne stranke i različitih tabloida", te da je DRI tabloidima i ranije davao različite informacije o njemu koje su se kasnije ispostavile kao potpuno netačne.

Četvrtak 17.04.2014. 18:54
SPS ulazi u vladu,i da li stvarno mislite da ce biti krivicno gonjena Slavica,Daciceva pulenica.A svi znamo Dacic da je karakter djon obraz.
Četvrtak 17.04.2014. 19:50
GALENIKU NE SMIJU DA PIPNU ODE SPS U ONU A VUČIĆ JE IZGLEDA VELIPI PREVARANT JER KO ZNA ŠTA JE ON UKRAO PA ŠTITI LOPOVE.
Četvrtak 17.04.2014. 19:12
Ma nisu oni dali lažne podatke....nego eto jednostavno....od silnih obaveza "napravili se Englezi" pa nisu eto prijavili !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online