Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.03.2010.
03:30
Z. M. - Vesti A

Uhapšen crnogorski "fantom sa lancima"

Svetislav Danilović (54) iz Podgorice uhapšen je u Srbiji na osnovu poternice koju je raspisao Interpol Beč, a radi vođenja krivičnih postupaka zbog sumnje da je počinio više razbojništava i otmica radi iznude, saopštio je juče MUP Srbije.

Panorama Kornojburga

Vest o hapšenju Danilovića, kojeg su austrijski mediji prozvali "fantom sa lancima", primljena je u alpskoj državi sa velikim olakašnjem.

Danilović je osumnjičen za otmicu jednog grofa i žene bankara u Donjoj Austriji, ali u njegovoj kriminalnoj prošlosti ostaje zabeleženo i da je svojevremeno oteo švajcarskog milionera!

Tragovi kriminalnih radnji uhapšenog Crnogorca protežu se do početka devedesetih godina prošlog veka kada je Danilović, navodno, kidnapovana šefa koncerna u Švajcarskoj.

Posle odležane dugogodišnje zatvorske kazne, on je proteran iz Švajcarske, a potom je, proteklih godina, u više navrata počinio krivična dela u Donjoj Austriji.

Istražitelji su tvrdili da Danilović sa sobom uvek nosi lance kojima je vezivao žrtve, kao što je to bio slučaj sa suprugom direktora jedne banke, gde je, u kući direktora banke, vezao i satima zlostavljao nesrećnu ženu.


Crnogorcu se na teret, takođe, stavlja da je oteo jednog grofa i potom ga ostavio vezanog. Ovo se dogodilo u oktobru prošle godine u Kornojburgu gde je Danilović, navodno, upao u kuću grofa koji ga je, međutim, zatekao kako pretura po ormanima.

Tada je došlo do tuče u kojoj je kriminalac uspeo da savlada grofa i njegovu suprugu. Muškarca je kidnapovao, strpao u automobil zajedno sa plenom i kasnije ga vezao za drvo u jednoj šumi, posle čega je pobegao.


Austrijska policija tvrdi i da je Danilović jednom prilikom pucao na vlasnika jedne kuće i da je u tom slučaju prilikom bekstva izgubio laptop. Kad je situacija u Austriji postalo prevruća za Danilovića, on je umakao u Srbiju, ali je austrijska policija uspela da mu uđe u trag i da zamoli srpske kolege da ga uhapse, što se na kraju i dogodilo.

Tražio otkup od 25 miliona evra

 

U saopštenju MUP-Srbije navodi se da se Daniloviću na teret stavlja da je 2009. godine provalio u kuću austrijske državljanke, ukrao novac i zlatan nakit i planirao da od njenog supruga traži otkup od čak 25 miliona evra! Od namere je odustao jer se suprug žrtve nalazio u inostranstvu. U toku prošle godine Danilović je provalio u još jednu kuću, vezao vlasnika i njegovu suprugu i iz porodičnog sefa ukrao novac i zlato, navodi se u saopštenju u kojem se dodaje i da je Viši sud u Beogradu Daniloviću odredio ekstradicioni pritvor.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online