Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.04.2014.
11:36
Kurir A

Investitor u Beogradu 13 stanova prodao 70 puta

Više od 70 porodica je 2006. godine regularno platilo i kupilo stanove u Knićaninovoj ulici broj 8 u centru Beograda. Međutim, ubrzo se ispostavilo da su svi ti ljudi prevareni jer je investitor Željko Subašić svaki stan prodao po nekoliko puta!

Željko Subašić je uspeo da proda oko pet puta svaki od 13 stanova u zgradi u Knićaninovoj ulici 8 (centar Beograda). Stanari očajni! (Foto: Ilustracija)
 

Naime, 13 stanova u zgradi Subašić je uspeo da proda čak 70 puta (svaki stan prodat oko pet puta) a da kupci nisu imali pojma šta ih čeka. Zbog tog krivičnog dela Subašić je u oktobru 2009. uhapšen i osuđen na pet godina zatvora, ali je nakon četiri godine pušten na slobodu, dok je prevarenim kupcima stigao nalog za iseljenje, piše Kurir.

Srđan Milovanović, advokat troje oštećenih kupaca, kaže da je njegovim klijentima od privatnog izvršitelja stigao nalog za iseljenje iz kupljenih stanova.

- Trebalo je da se isele 12. aprila, ali je, srećom, izvršitelj shvatio o čemu je reč i uspeo je da odloži iseljenje. Međutim, to može da se odgodi samo na kraći vremenski period - priča Milovanović i dodaje da, iako je Subašić izašao iz zatvora, ne postoji način da se

Nemoguće doći do "poštenog donatora Crkve"

Do Željka Subašića je prilično teško doći, jer se nikome ne javlja na poziv, a i brojeve telefona menja non-stop. Prema rečima kupaca, Subašić se prilikom prodaje stanova predstavljao u najboljem mogućem svetlu, da je "veliki donator Crkve i da je od oca nasledio poštenje, a kad bi ukaljao svoj obraz, to bi za njega bio kraj sveta".

od njega izvuče odšteta za prevarene kupce, koji, ni krivi ni dužni, mogu da ostanu bez krova nad glavom.

- Taj investitor sada nema nikakvu nekretninu niti finansijska sredstva kojima bi mogao da nadoknadi štetu mojim klijentima - ističe advokat.

Stanari očajni

Jedan od mnogobrojnih kupaca stana u Knićaninovoj ulici je Beograđanin N. Đ., kome se život pretvorio u pakao zbog te nekretnine.

- Sve što smo doživeli poslednjih godina je veoma stresno. Znate, nije mala stvar podići veliki kredit i svakog meseca plaćati rate, a da svakog dana strepite da će vam doći neko i reći da morate da se iselite. Za sve ove godine imali smo strašnih situacija. U svakom trenutku se brinemo i strepimo ko može da nam zakuca na vrata - priča kupac i dodaje da, uprkos tome što je investitor tužen za milion i po evra, država ga više ne tereti ni za šta jer je odležao zatvorsku kaznu.

POVEZANE VESTI

Subota 12.04.2014. 15:07
Za ovakve stvari treba odgovarati država jer je ona pokrovitelj sveg zla kkoje nam se dešava.Ne može ovo neko raditi bez blagoslova odozgo.Prvo i osnovno što nas može izvlačiti iz propasti je da se donese zakon da je neisplačivanje plata radnicima krivično djelo,a kad taj zakon ugleda svjetlo dana možemo krenuti dalje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online