Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.04.2014.
11:44
Blic A

Radulović rešio: Predaće se i svedočiti protiv Miškovića

Bivši direktor “C market-a” Slobodan Radulović, koji je optužen da je oštetio tu firmu za 30 miliona evra, najavio je da će se predati i svedočiti protiv Miroslava Miškovića.

Opružio ranije Miroslava Miškovića da mu je oteo “C market”: Radulović
 

Aleksandar Vučić, predsednik SNS i prvi potpredsednik Vlade u ostavci je, gostujući nedavno na RTS-u, saopštio da će službe bezbednosti privesti još jednu osobu sa poternice, ali nije hteo da je imenuje.

Prema saznanjima “Blica”, reč je o Slobodanu Raduloviću koji je u više navrata najavljivao da će se predati i svedočiti protiv Miroslava Miškovića, vlasnika “Delte”, koga je ranije optužio da mu je oteo “C market”.

Radulović, koji se nepunih osam godina nalazi u bekstvu, krajem prošle godine je u telefonskoj izjavi iz Španije za jednu srpsku televiziju poručio da će se vratiti u Srbiju i dokazati da je Miroslav Mišković, vlasnik “Delte”, organizovao najveću pljačku u istoriji Srbije. On je tada Miškovića optužio i za pokušaj ubistva.

Nekadašnji direktor “C marketa” se nalazi bekstvu otkad je počela istraga protiv tzv. stečajne mafije. Zahvaljujući španskoj policiji on je pre nekoliko godina lociran i podaci su prosleđeni srpskim organima.

Njegova supruga Vukica Radulović takođe je optužila Miškovića, koji im je bio porodični prijatelj, da je navodno ucenama i pretnjama činio sve da postane vlasnik “C marketa”.

Radulović je sumnjičen i da je bio jedan od vođa stečajne mafije. On je u tom procesu osuđen u Specijalnom sudu 15. maja 2013. na pet godina zatvora. Osim toga, osuđen je i prvostepeno zabranom obavljanja privredne delatnosti u društvenim preduzećima pet godina. Takođe, presudom će morati da vrati najveći novčani iznos od svih osuđenih od čak dva miliona evra i 800.000 dinara. Taj predmet je u Apelacionom sudu u Beogradu, koji treba da odluči o žalbama Tužilaštva za organizovani kriminal i odbrane.

Koštunica bio obavešten?

Radulović je tokom bekstva uputio pismo i Savetu za borbu protiv korupcije u kom ih je obavestio da je dogovor o "C marketu" sklopljen po "nalogu" tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice. U pismu se navodi da su Memorandum o razumevanju pored njega potpisali Milan Beko i Miroslav Mišković na inicijativu Vojislava Koštunice. Radulović je dodao da mu je Koštuničin "nalog" preneo ministar policije Dragan Jočić tokom razgovora u kabinetu, kome su prisustvovali i sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 13:24
OVDE IDE SVE TI MENI JA TEBI TAMO GDE IMA PRAVDE ODMA IM SE SVE ODUZIMA I VRAĆA NARODU DODELJUJE IM SE BESPLATNO USLUGA IZABRANOG ADVOKATA DA DOKAZUJU ŠTA SU ZARADILI NASLEDILI I TD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online