Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 09.03.2014.
14:03
E. V. A

Osnovcima prodavao crkotine

Zbog sumnje da je otkupljivao uginule krave i konje, pa meso lešina mešao sa otrovnim supstancama i svežim mesom, koje je potom prodavao, policija je uhapsila Nebojšu J. (35) iz Velike Plane.

Foto: Ilustracija
 

Ovaj vlasnik roštiljarnice NiN Cile u centru ovog grada obrađivao je meso crkotina u pomoćnim prostorijama svoje kuće, a potom prodavao, bez obzira na to što se lokal nalazi preko puta Osnovne škole "Sveti Sava", saopštila je policija.


Prilikom pretresa ilegalne klanice u njegovoj kući i roštiljarnice nađena je tona mesa uginulih životinja, koje je predato Veterinarskoj inspekciji na uništenje.
Kako saznajemo u policiji, Nebojša J. je osumnjičen da je kupovao i prodavao meso uginule stoke od septembra prošle godine do hapšenja. Meso crkotina je kupovao od seljaka iz okoline Velike Plane i Smederevske Palanke.

Roštiljarnica normalno radi

Ono što je još čudnije u ovoj priči jeste da je roštiljarnica NiN Cile u centru Velike Plane, posle privođenja vlasnika i dalje normalno radila. U školi "Sveti Sava" koja se nalazi preko puta navodno nisu upozorili decu o ovome jer nisu obavešteni o hapšenju. U tužilaštvu u ovom gradu kažu da nije u njihovoj nadležnosti zatvaranje lokala, već sanitarne i tržišne inspekcije.

Na saslušanju u policiji Nebojša J. je, međutim, objasnio kako se bavio ovim monstruoznim biznisom poslednjih četiri-pet godina.


- Istoga dana kada bi stoka uginula on bi je kupovao, a ima slučajeva i kada je leševe uzimao po nekoliko dana od uginuća. Stoku je plaćao i do pet puta jeftinije od tržišnih cena. Tako je mrtvu kravu plaćao oko 200 evra, uginulog konja od 150 kilograma oko 100 evra. Nekim seljacima nije odmah plaćao pri preuzimanju crkotina, ali su oni ćutali o svemu - nezvanično saznajemo u policiji.


On je, kako se sumnja, angažovao osobu koja je ovo meso mešala sa ispravnim mesom, a onda u tu smesu dodavao različite supstance. Pretpostavlja se da je nedeljno pripremao i do 500 kilograma ovakvog mlevenog mesa. Prilikom pretresa njegovih objekata policija je našla meso tri uginule krave i jednog konja.


Kod njega je nađena i sveska u kojoj je beležio imena, količinu i cene spremljenog roštiljskog mesa i kobasica. Iz te evidencije se vidi da je meso slao u nekoliko gradova, kao što su Beograd, Pančevo, Jagodina i Leskovac.


Takođe, policija je našla i četiri prodavca iz okoline Velike Plane i Smederevske Palanke koji su ispričali detalje ove zastrašujuće priče. Protiv njih su podnete krivične prijave zbog prodaje uginulih životinja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.03.2014. 14:16
Država je uništila i rasturila sanitarnu inspekciju još pre nekoliko godina. Taj posao je dat veterinarima, koji su se školovali da leče stoku poljoprivrednim inženjerima koji su školovali za razvoj poljoprivrede i ekonomistima koju znaju finansije, ali ne i da vrše inspekcijski nadzor, jer se za to nisu ni školovali. Dok je sanitarna inspekcija vršila kontrolu ispravnosati hrane u javnim objektima a to je bilo od 1948 godine pa sve do 2005-2006 god. kada su je rasturili na inicijativu Dr Makaj Aleksandre, izbeglog lekara iz Hrvatske, ovakve se stvari nisu dešavale nikad. Nisu se mogle desiti jer su poslove obavljali stručni ljudi školovani za inspekcijski nadzor, viši sanitarni tehničari.
Nedelja 09.03.2014. 14:16
SUD JE TU DA PRESUDI . Bojim se da mu neko podmeće . MNOGO JE PRLJAVIH IGRAČA I NE TREBA GA OSUĐIVATI PRE SUDA . Tu su inspekcije sudovi policija tužilaštvo i kada oni KAŽU SVOJE TADA TREBA KOMENTARISATI . DOTLE SAČEKAJMO ... Kampanja je i podmetanja su nažalost očekivana .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online