Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 20.02.2014.
15:06
D. N. Petrović - Vesti A

Ubili im bebu i upropastili život

Nastavnica muzičkog vaspitanja Lidija Hazirović (34) i njen muž Almin (37) optužili su na konferenciji za medije ginekologe Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Ajšu Hajrović i dr Muamera Škrijelja da su krivi su što je u sedmom mesecu trudnoće ostala bez deteta. Ona kaže da je samo zahvaljujući izuzetnoj reakciji lekara Kliničkog centra u Kragujevcu spasena.

Doktori sve poriču: Ginekologija u Novom Pazaru
 


- Izvađeni su mi materica i jajnici, zbog neznanja i grubih lekarskih propusta više neću moći da rađam i naš život je upropašćen - rekla je Lidija, koja je istakla da je 8. decembra prošle godine na Ginekološkom odeljenju ovdašnje Opšte bolnice preživela pakao i da se sada obraća pravosuđu (protiv lekara su podnete krivične prijave) i javnosti kako drugi ne bi prošli kroz isto.


Almin kaže da oni znaju da lekari brane jedini druge i da ih čeka novi pakao i povlačenje po sudovima, ali da su odlučni da idu do kraja zbog sugrađana koji zaslužuju medicinsku zaštitu i stručno medicinsko osoblje kakvo imaju drugi gradovi u Srbiji.

Jedva preživela: Lidija i Almin Hazirović
 


Oni su objasnili da se Lidija sa užasnim bolovima u stomaku javila u Ginekološko odeljenje 8. decembra u 10 sati. Pregled je čekala duže od sata, dva puta se onesvešćivala, a kada je lekarka stigla nakon ginekološkog pregleda konstatovala je da je sa trudnoćom i bebom sve u redu i da verovatno Lidija ima problema sa bubrezima. Preporučila joj je uvin čaj koji je suprug doneo od kuće.

Odbila snimanja

Mirsad Đerlek, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, kaže da je optuženim lekarima naložio da napišu pisane izjave.
- Oni tvrde da je Lidija odbila snimanje ultrazvukom i CTG-aparatom, da je primila odgovarajuću terapiju i da joj je rečeno da beba nije živa, kao i da su Hazirovići sami odlučili da krenu u Kragujevac - kaže dr Đerlek i dodaje da je zatražio da sve ispita ekipa lekara iz nezavisnih i najeminentnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

U teškim mukama, bez adekvatnih snimanja i intervencija koje bi sve razrešile, Lidija je sačekala veče. Tada joj je već uveliko bila pukla materica, a beba je satima šetala po stomaku, a da lekari ništa nisu videli. Polumrtvu su je u kasnim večernjim satima, bez lekara i anesteziologa, uputili u 150 kilometara udaljeni Kragujevac.


- Dva puta smo stajali misleći da umire, a kada smo konačno stigli u kragujevački Klinički centar doživeli smo drugi svet. Dve ekipe lekara u tri sata posle ponoći bile su spremne. Beba je pronađena ispod rebara i izvađena mrtva, a onda je počela borba za Lidijin život. Da je beba zakačila krvni sud ili neki drugi osetljivi organ za dvadeset minuta bila bi na onom svetu, a pretila je i opasnost od sepse - istakla je još neoporavljena i uplakana Lidija naglašavajući da lekari u Kragujevcu nisu mogli da shvate propuste kolega u Novom Pazaru.

Istraga u bolnici u Novom Pazaru za dan, dva

Istraga nepravilnosti u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, čije lekare jedna pacijentkinja optužuje za smrt svoje bebe i ugrožavanje života, biće završena za dan ili dva, izjavila je danas načelnica Zdravstvene inspekcije Jelica Radulović.
"Tu proveru sačekaćemo dan, dva, a nakon toga ćemo odlučiti da li ćemo predložiti ministarki da se organizuje spoljna provera. To će po svoj prilici biti slučaj", rekla je Radulovićeva u Dnevniku RTS-a.

POVEZANE VESTI

Petak 21.02.2014. 14:35
Ma naravno,odbila...dosla u bolnicu da vide kako su.Kako ih nije sramota da lazu i staju na muku ljudima?Da imaju savest pocepali bi diplome sami.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online