Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.02.2014.
13:41
Z. Gligorijević - Vesti A

Sekirom unakazila ljubavnika

Viktorija K. (44), iz okoline Malog Crnića, uhapšena je zbog sumnje da je u nedelju s nekoliko udaraca sekirom ubila Baneta Ilića (60), iz Subotice kod Svilajnca. Prema rečima Banetovog oca Staniše, Viktorija mu je isekla čelo, gotovo odsekla nos, uvo ogulila do kostiju i nanela nekoliko dubokih posekotina po vratu.

Kuća zavijena u crno: Dragoslav Vasiljević
 


Na Banetovu sahranu stići će i njegova prva supruga Jana i kćerka, koje već preko dve decenije žive u Švajcarskoj. Banetova sestra Radmila u Beču je dočekala penziju sa suprugom Dragoslavom Vasiljevićem.

- Pokojni Bane je bio moj šurak. Bio je dobar i miran čovek. Veseljak. Nije pio, niti se svađao sa nekim. Nisam navraćao u poslednje vreme, pa nisam upoznao tu ženu. Nikada ne bih mogao da pomislim da nešto tako može da se desi - rekao je Dragoslav.


Banetov otac Staniša kaže da ga je upozoravao da se o Viktoriji K. priča da je skitnica, ali da on nije hteo da ga sluša.

Otac slutio nesreću

Staniša kaže da je Viktorija prvi put došla kod Baneta pred Novu godinu i ostala dve nedelje.
- Rekla mi je da ima miraz, da ume da tka i da ima puno ćilima. Onda je pošla kući da vidi šta joj radi majka. Bane je odvezao do autobuske stanice u Svilajncu. Međutim, kupila je kartu za Kragujevac uz obrazloženje da je tamo bolji put. Tada sam mu rekao da da mu nešto ne stavi u kafu ili jelo - priča Staniša.

- Dvojica Banetovih prijatelja nisu uspeli da uđu u njegovu kuću, jer je bila zaključana. Pitali su gde je Bane i rekao sam im da pokucaju jače, jer verovatno još spava. Oni su se vratili i rekli mi da je verovatno mrtav, jer se ne odaziva. Skočio sam u čarapama, otrčao u kuću u kojoj je Bane živeo sa njom, ali nisam mogao da uđem - priča za "Vesti" Banetov otac Staniša.

 


Pozvali su policiju. Kada su razvalili vrata videli su Baneta kako leži na krevetu pokriven ponjavom i ćebetom, dok mu je jastuk bio preko glave. Policajac je odmah rekao da je ubijen, jer je video krv na zidu i zavesama. Od Staniše su odmah zatražili sekire.


Staniša priča da se kobnog dana popodne vratio iz njive. Viktorija mu je donela kafu: "Tato, ajde da popijemo kafu zajedno". Staniši je bilo sumnjivo, jer je kafa bila mnogo zašećerena. Ali, kada je video da i ona pije, opustio se. Tada je pitao za Baneta i odgovorila mu je da radi na kompjuteru i da joj je rekao da izađe da mu ne bi smetala.

Nadživeo sina: Staniša Ilić
 


- Možda je on već tada bio mrtav. Uveče sam, kao i svake večeri pre nego što bih legao, pogledao da li je upaljeno svetlo u njihovoj sobi. Bilo je ugašeno. Pomislio sam da su u drugoj sobi i otišao da legnem - kaže Staniša.


Novica Strainović, Banetov sestrić, kaže da je čuo od komšija da je neko došao po Viktoriju K. sivim opelom.


- Koliko znam taj čovek nije uhapšen. Možda joj je on i pomogao da ubije Baneta, jer je naneto mnogo rana. A možda je iskoristila što je on pio bensendine, pa ga je ubila na spavanju - razmišlja Novica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online