Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.01.2014.
07:44
b92.net A

K. Mitrovica: Ubijen odbornik ispred kuće

Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević (35) ubijen je noćas u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno je Srni u kosovskoj policiji.

Foto: Ilustracija
 

Janićijević, koji je bio odbornik Samostalne liberalne stranke u novoformiranoj opštini Severna Mitrovica, ubijen je iz vatrenog oružja ispred porodične kuće.

On je prebačen u bolnicu u severnom delu grada, gde su le kari konstatovali smrt.

Jahjaga osudila ubistvo Janićijevića

 

Predsednica samoproklamovanoga Kosova Atifete Jahjaga, Vlada tzv. Kosova i specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu
Samuel Žbogar osudli su danas ubistvo odbornika Samostalne liberalne stranke u Skupštini opština Severna Mitrovica Dimitrija Janićijevića.

 

Jahjaga zatražila je od nadležnih organa da preudzmu sve da bi se rasvetlile okolnosti i motivi tog zločina i da se izvršioci izvedu pred lice pravde, navodi se u saopštenju kabineta kosovske
predsednice.

Uviđaj su obavili pripadnici Kosovske policije.

Dimitrije Janićijević (35) bio je otac troje dece i čekao je prinovu, a u više navrata do sada su ispod njegovih automobila postavljane eksplozivne naprave.

Bio je vlasnik prodavnice "Forneti" i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na poslednjim izborima u ovom gradu.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ubistvo odbornika u Skupštini opštine severna Kosovska Mitrovica i člana Samostalne liberalne stranke Dimitrija Janićijevića.

Skupština Kosova i Metohije, koju su oformili odbornici raspuštenih skupština opština na severu Kosova, zatražila je danas hitno hapšenja ubice Janićijevića.

U saopštenju skupštine, koju ne priznaje Vlada Srbije, navodi se da je to "mučko ubistvo" usmereno protiv građana Kosova i Metohije.

"Najoštrije osuđujemo ovaj zločinački akt koji predstavlja još jedan udarac na slobodu građana na KIM i koji je uperen protiv srpskog naroda. Hitno zahtevamo da počinioci ovog gnusnog ubistva budu pronađeni i kažnjeni za svoja nedela", naveo je predsednik skupštine Slavko Stevanović.

Građanska inicijativa "Srpska" osudila je ubistvo odbornika u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica Dimitrija Janićijevića.

"Srpska" je zatražila hitnu reakciju međunarodnih organa u pronalaženju počinilaca, kao i razotkrivanje motiva zločina "kako se nešto ovako nikada više ne bi ponovilo".

"Zahtevamo od EULEKSA i međunarodne zajednice da hitno rasvetle ovaj zločin i vinovnike privedu pravdi", saopštila je Kancelarija.

Glavna izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžić ocenila je danas da je ubistvo Janićijevića napad na mir i budućnost građana severne Mitrovice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online